“Πράσινο φως” και από την Κομισιόν για το εμβόλιο της Pfizer

Και επίσημα ξεκινά το πρόγραμμα εμβολιασμών στη Γηραιά Ήπειρο - Αναλαμβάνουν δράση τα κράτη - μέλη της ΕΕ για την παραλαβή των εμβολίων αλλά και τον εμβολιασμό

Πράσινο φως είχαμε και από την Κομισιόν για την χρήση του του εμβολίου κατά του κορωνοϊού,

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech, μετά την έγκριση έδωσε νωρίτερα σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας (ΕΜΑ), ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αυτό σημαίνει, ότι και επίσημα πλέον τα κράτη – μέλη της ΕΕ αναλαμβάνουν την ευθύνη για τα προγράμματα παραλαβής των εμβολίων όσο και για τον εμβολιασμό των πολιτών.

Τα πρώτα προγράμματα εμβολιασμού αναμένεται να ξεκινήσουν την 27η Δεκεμβρίου

Pfizer: Έτοιμη για τη διανομή των εμβολίων στην Ευρώπη

Έτοιμοι να διανείμουν τα εμβόλια στις χώρες της ΕΕ, δήλωσαν νωρίτερα ο πρόεδρος της Pfizer, Αλμπέρ Μπουρλά και ο πρόεδρος της Biontech, Ουγκούρ Σαχίν.

Στις πρώτες δηλώσεις μετά την θετική εισήγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου, αλλά και την επικείμενη έγκριση του εμβολίου από την Κομισιόν αργότερα σήμερα, οι επικεφαλής των φαρμακευτικών πίσω από το φαρμακευτικό σκεύασμα ενάντια στον κορωνοϊό, δήλωσαν έτοιμοι να ξεκινήσουν τη διανομή στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση και στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα