“Πρόχειρο νομοσχέδιο ο Κλεισθένης”, είπε στην Βουλή ο Θεοχαρόπουλος

«Το νομοσχέδιο δεν απελευθερώνει και δεν ανοίγει την αυτοδιοίκηση στο μέλλον. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι η αποσπασματικότητα και η προχειρότητα, γιατί το κύριο ενδιαφέρον της κυβέρνησης δεν είναι η αυτοδιοίκηση, αλλά η εργαλειακή αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων που αφορούν την αυτοδιοίκηση και το κεντρικό πολιτικό σκηνικό» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, επί του νομοσχεδίου Κλεισθένης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Θεοχαρόπουλος, ανέδειξε ως «εμβληματικά σημεία» της συζήτησης αυτού του νομοθετήματος τον προφανή στόχο να γίνουν μαζί εκλογές -πιθανόν και τετραπλές- και να εργαλειοποιηθεί ένα τέτοιο κρίσιμο ζήτημα.

Ακόμη, ανέφερε ότι και στο θέμα της ψήφου των απόδημων Ελλήνων, η κυβέρνηση δείχνει πως «τμηματοποιεί» και δεν φέρνει ενιαία τις προτάσεις της και υπογράμμισε πως οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν έμπρακτα να κατοχυρώσουν τη δυνατότητα συμμετοχής εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που έχουν φύγει λόγω της κρίσης στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης