“Προτεραιότητα ένα σχέδιο σωτηρίας για τη ΔΕΗ”

Ένα σχέδιο σωτηρίας για τη ΔΕΗ αποτελεί την βασική προτεραιότητα για τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

«Θα κάνουμε ότι καλύτερο για τον τόπο και κυρίως για τα μεσαία και κατώτερα στρώματα» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι το υπουργείο που αναλαμβάνει είναι σημαντικό γιατί έχει να κάνει με την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και με την οικονομία.

«Έχει να κάνει με την καθημερινότητά μας γιατί σχετίζεται με θέματα όπως το χθεσινό μπλακ άουτ, γιατί χωρίς το ρεύμα πάει πίσω η ζωή μας.

Με την οικονομία γιατί η ενέργεια είναι κομβικής σημασίας για τις επενδύσεις στη χώρα.Είναι βασικός μοχλός για να έρθουν επενδύσεις από μέσα και έξω» υποστήριξε ο κ.Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ, είπε ότι βασική προτεραιότητα είναι ένα σχέδιο σωτηρίας της.«Το θέμα αυτό σε αυτή τη φάση είναι μη θέμα, γιατί δεν υπάρχει στον ορίζοντα στρατηγικός επενδυτής.

Η ΔΕΗ είναι στα όρια της χρεοκοπίας και δεν ενδιαφέρεται κανένας» υποστήριξε ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ καλές επιλογές όλες τις τοποθετήσεις των εξωκοινοβουλευτικών στο κυβερνητικό σχήμα.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει από την αρχή ότι θέλει να κάνει ένα σχήμα μεικτό.Να στείλει μήνυμα ότι βάζει τεχνοκράτες προσανατολισμένους στο αποτέλεσμα, ώστε να μη χαθεί χρόνος.

Έβαλε και ανθρώπους που δεν είναι στη ΝΔ, ώστε να δείξει ότι όλοι μαζί το παλεύουμε», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Διαβάστε επίσης