“Σαν να πέφτει στον γκρεμό κάθε μέρα ένα λεωφορείο”

Προειδοποίηση Βασιλακόπουλου για τους νεκρούς από κορωνοϊό

Στην εξέλιξη της πανδημίας, στα εμβόλια, αλλά και στις απειλές που δέχεται ο ίδιος από αντιεμβολιαστές αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας το πρωί στην εκπομπή “Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα”, στον Real Fm 107,1.

“Η πιθανότητα να μολυνθεί από κορωνοϊό ένας εμβολιασμένος είναι πολύ πολύ μικρότερη σε σύγκριση με έναν ανεμβολίαστο”, τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος υπογραμμίζοντας πως -με βάση της εξέλιξη των κρουσμάτων- “αν δεν υπήρχε το εμβόλιο θα είχαμε σήμερα 200-250 νεκρούς τη μέρα”.

“Μια μικρή… αναισθησία”

Επισήμανε, πάντως, πως πρέπει να μας προβληματίζει και ο αριθμός των 30-35 συνανθρώπων μας οι οποίοι χάνουν καθημερινά τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. “Είναι σαν να πέφτει στον γκρεμό κάθε μέρα ένα λεωφορείο που εκτελεί τη διαδρομή Αθήνα -Θεσσαλονίκη”, είπε χαρακτηριστικά, ενώ διαπιστώνει ότι η ελληνική κοινωνία έχει πάθει “μια μικρή αναισθησία” στους αριθμούς των νεκρών. “Αν κάθε μέρα έπεφτε ένα λεωφορείο στον γκρεμό” παρασύροντας στον θάνατο τον ίδιο αριθμό ανθρώπων “ο κόσμος θα ξεσηκωνόταν και θα ζητούσε να ληφθούν μέτρα για την οδική ασφάλεια”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για το αν θα πάμε σε ένα γενικό lockdown ή όχι, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως αυτό είναι πολιτική απόφαση, η οποία όμως εξαρτάται και από το κατά πόσο κάποιοι θα βάλουν μυαλό. “Δεν γίνονται γιατροί κάποιοι επειδή διαβάζουν κάποια πράγματα στο Facebook”, τόνισε μεταξύ άλλων επαναλαμβάνοντας ότι δέχεται “αδιανόητες ύβρεις” στα social media ενώ εξήγησε για ποιον επιτρέπει να γράφονται ακόμη και υβριστικά σχόλια ή απειλές στη σελίδα του στο social media.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ επισήμανε ότι “ακόμη είμαστε μακριά από την ανοσία αγέλης”, ενώ αναφερόμενος στην επικείμενη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς προέβλεψε πως “αν δεν εμβολιαστούν τα παιδιά μας θα έχουμε σοβαρή έκρηξη”, καθώς “τα ίδια μέτρα που παίρναμε πέρυσι θα έχουν τη μισή αποδοτικότητα”, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα