“Σε λίγες ημέρες θα έχουμε 1.000.000 κρούσματα και 50.000 νεκρούς”

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για τη ραγδαία κλιμάκωση και παγκόσμια εξάπλωση”του κορονοϊού που όπως είπε πλήττει πλέον 205 χώρες.

“Εχουμε εισέλθει στον 4ο μήνα της πανδημίας και ανησυχώ βαθιά από τη ραγδαία κλιμάκωση και την παγκόσμια διασπορά των κρουσμάτων”, είπε ο Τέντρος Γκεμπρεγκέσους.

Και συνέχισε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Γενεύη:Τις τελευταίες 5 εβδομάδες καταγράφηκε μια σχεδόν εκθετική αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων και ο αριθμός των θανάτων έχει υπερδιπλασιαστεί από την περασμένη εβδομάδα”.

“Τις επόμενες λίγες ημέρες θα φθάσουμε το 1 εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους 50.000 θανάτους παγκοσμίως” επισήμανε μην κρύβοντας την ανησυχία του.Πρόκειται για την πρώτη πανδημία που προκαλεί ένας κορονοϊός και η συμπεριφορά του δεν είναι πολύ γνωστή. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να πολεμήσουμε αυτόν τον άγνωστο και επικίνδυνο ιό” σημείωσε ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Μέχρι στιγμής περισσότερα από 865.000 κρούσματα έχουν ανακοινωθεί παγκοσμίως. Από αυτά το 50% είναι στην Ευρώπη, 189.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ και περισσότερα από 110.000 εχουν καταγραφεί στην Ασία.

Διαβάστε επίσης