“Σφίγγα” ο Μαυρωτάς, αλλά χλωμό να ξεκινήσουν άλλα πρωταθλήματα

Όσοι (από τους παράγοντες πίστευαν ότι ήταν στα χέρια του Γιώργου Μαυρωτά να ξεκινούσαν κι άλλα πρωταθλήματα (εκτός της Super League 1 και της Basket League) ας…γυρίσουν πλευρό.

Οι λοιμωξιολόγοι αποφασίζουν και πλην των δύο αυτών πρωταθλημάτων δ΄ύσκολα θα ανάψουν το “πράσινο φως” γι άλλες διοργανώσεις.

Ο Μαυρωτάς έλεγε τα επόμενα που θα εξεταστούν είναι το βόλεϊ και το χάντμπολ….

«Στην αρχή δεν υπήρχαν τα πρωτόκολλα. Τώρα θα περάσουν από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Η Super League 1 το έχει αυτό, το έχει δουλέψει. Έχει δώσει τις εξετάσεις το πώς μπορεί να διαχειριστεί τα κρούσματα και δεν είναι και λίγα. Η Super League 1 και η Basket League συνεχίζουν, οι άλλες είναι υπό εξέταση. Όπως και το βόλεϊ, το χάντμπολ με εβδομαδιαίο τεστ. Σιγά σιγά αν ανακοπεί αυτή η ραγδαία αύξηση, με τα μέτρα και την πειθαρχία θα ανοίξουν ξανά. Πρέπει να πείσουν οι υπόλοιπες κατηγορίες ότι μπορούν να εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα πρέπει να περάσουν από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Την ίδια ώρα η Super League 2 ωρύεται διότι κάποιοι είχαν -όπως ισχυρίζονται- διαβεβαιώσεις ότι θα δινόταν η δυνατότητα να ξεκιν΄ήσει το πρωτάθλημά τους. κάτι που όμως δεν έγινε και δύσκολα θα γίνει διότι έχουν απαγορευθεί και οι ομαδικές προπονήσεις σε όλα τα αθλήματα εκτός Super League 1 και Basket League.

Γι αυτό το λόγο έβγαλαν και ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι η Super League 2, απέστειλε την Παρασκευή 6/11/20 το αναθεωρημένο υγειονομικό πρωτόκολλο, ταυτόσημο με αυτό της SL1 όπως της ζητήθηκε, σε όλους τους αρμόδιους φορείς και συγκεκριμένα τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον Γενικό Γραμματεία Αθλητισμού, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας .

Παράλληλα απεστάλη, την ίδια ημέρα, έγγραφο με την δέσμευση των 12 ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αγωνιστικής περιόδου 2020-21 ότι το εν λόγω πρωτόκολλο θα τηρηθεί κατά γράμμα.

Ωστόσο, χθες ενημερωθήκαμε ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων απέρριψε το αίτημά μας και θα εξεταστεί σε νεότερη σύσκεψή της. Μέχρι την επανεξέταση του αιτήματος, σε νεότερο έγγραφό μας προς τους αρμόδιους φορείς, ζητάμε την άμεση επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων προκειμένου να διατηρούνται οι αθλητές μας στην απαιτούμενη σωματική και φυσική κατάσταση και να καταστεί δυνατή η χωρίς καμία καθυστέρηση έναρξη του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα