“Σιγά μην προστατεύουν και εξωγήινοι τον Τσίπρα”

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 για τη Novartis και στις ποινικές διώξεις πολιτικών προσώπων για την υπόθεση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει να διερευνηθούν ευθύνες του κ. Παπαγγελόπουλου, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε πως:« Εμείς είμαστε ανοιχτοί προς συζήτηση θέλουμε όλα να έρθουν στο φως, δεν συμφωνώ με την άποψη ότι αν ένας πρωθυπουργός για παράδειγμα το σενάριο είναι απολύτως υποθετικό, έχει κλέψει ή έχει φάει ή έχει οργανώσει σκευωρία τον στέλνουν οι πολίτες στο σπίτι του.

Εάν έχουν τελεστεί τέτοια πράγματα ή έχει κάποιος την αίσθηση ή την εντύπωση ότι έχουν τελεστεί, οφείλουν να ψαχτούν.

Είπαμε ότι είμαστε ανοιχτοί να ερευνηθούν όλα, εμείς λέμε τη σοφή λαϊκή ρήση ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, η υπόθεση της Novartis είναι όντως ένα τεράστιο παγκοσμίου διαστάσεων σκάνδαλο, είναι ευθύνη της ελληνικής δικαιοσύνης να ερευνήσει αν έχουν εμπλοκή πολιτικά πρόσωπα όποια είναι αυτά, η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν έχει εμπλοκή, από κει και πέρα τα πράγματα είναι απολύτως σαφή κι απολύτως απλά, με αυτό το νομικό πλαίσιο που είχαμε με το άρθρο 86 του συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης υπουργών, δεν είχαμε διαφορετική δυνατότητα διαχείρισης»

Ερωτηθείς δε για το αν στήθηκε σκευωρία, όπως υποστηρίζει η ΝΔ, για να πληγούν πολιτικά πρόσωπα και αν όλο αυτό συνέβη εν αγνοία του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ζαχαριάδης σχολίασε: «Αυτό ας το πούμε στην πλειοψηφία τη σημερινή, εφόσον υπάρχει αυτή η καταγγελία, αν θέλει να το διερευνήσει.

Εγώ δεν καταλαβαίνω πως γίνεται πολιτικά πρόσωπα και δικαστές που κατηγορούνται για σκευωρία, να έχουν οργανώσει οι ίδιοι μια τέτοια σκευωρία που η πλειοψηφία των φακέλων που μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί να έχει αρχειοθετηθεί και να έχει απαλλαγεί. Δεν σας φαίνεται κι εσάς περίεργο;»

Για το αν υπήρξε παρέμβαση από τη Μέρκελ ή τον αμερικανικό παράγοντα για να μην ασκηθεί δίωξη και να μην πάει σε εξεταστική ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Ζαχαριάδης είπε: «εξ όσων γνωρίζω το FBI διερευνά την υπόθεση του σκανδάλου και είναι πρωτοπόρος σε αυτό, όλα τα υπόλοιπα είναι και λίγο με την έννοια της συνωμοσίας, μήπως τίποτα εξωγήινοι προστατεύουν τον Αλέξη Τσίπρα και του έχουν δώσει το κοκαλάκι της νυχτερίδας και πήρε το 32% στις εκλογές»

Διαβάστε επίσης