“Σκευωρία αν η πρώην γραμματέας του Φρουζή είναι προστατευόμενη μάρτυρας”

Στην κατάθεση της Μαρίας Μαραγγέλη, πρώην γραμματέως του αντιπροέδρου της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η κ. Μαραγγέλη κατά την κατάθεσή της στην προανακριτική δήλωσε πλήρη άγνοια για τα περί δωροδοκίας όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση πολιτικών προσώπων από την Novartis Helllas, ενώ φέρεται να έχει διαψεύσει ότι η ίδια είναι η προστατευόμενη μάρτυρας που φέρει την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση».

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η κ. Μαραγγέλη να μην ταυτίζεται ως πρόσωπο με την προστατευόμενη μάρτυρα «Αικατερίνη Κελέση» είπε χαρακτηριστικά: «Εάν δεν είναι, τότε πρέπει να κάνει μήνυση στον Μανιαδάκη», συμπληρώνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση αποδεικνύεται σκευωρία.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης «αν είναι, (προστατευόμενη μάρτυρας) δείχνει τη σκευωρία, διότι δείχνει ότι μια κυρία της προσφέρθηκε η ασυλία για να πει αυτά που δεν ξέρει, όχι αυτά που ξέρει. Γιατί αν τα ήξερε και ήταν σίγουρη θα τα έλεγε και επώνυμα».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη σε αυτή την περίπτωση, προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο αφορά στον ίδιο το θεσμό του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και πως έχει νομοθετηθεί.

Όπως είπε δεν μπορεί κάποιος να καταθέτει «υπό τον όρο ότι ποτέ δε θα μπλέξει, γιατί κανείς δεν θα του κάνει αγωγή» και τότε να «λέει φίδια και τέρατα αλλά μόλις έχει ευθύνη γι αυτό που λέει και κινδυνεύει να την πάω εγώ στα δικαστήρια λέει τα ανάποδα».

«Καταλαβαίνετε ότι με έχουν βγάλει εμένα στα μανταλάκια εδώ και 2,5 χρόνια για μια κυρία που με το ονοματεπώνυμό της στη Βουλή λέει τα ανάποδα», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης