“Σκοτώθηκαν” στην Βουλή Πετρόπουλος-ΚΙΝΑΛ για τερατώδες ψέμα του υφυπουργού

Σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του υφυπουργού εργασίας Τάσου Πετρόπουλου και της Δημοκρατικής συμπαράταξης με αφορμή μία αναφορά του Αναστάσιο Πετρόπουλου για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι «είναι υποκριτικό οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ζητούν την ακύρωση του νόμου για την περικοπή των συντάξεων όταν ο κ. Βενιζέλος έλεγε ότι πρέπει να γίνει η περικοπή για λόγους συνέπειας».

Η φράση αυτή προκάλεσε την οργή του βουλευτή του κόμματος Γιάννη Κουτσούκου. «Επειδή ο κ. Βενιζέλος απουσιάζει και επειδή ο κ. υπουργός κατά την άποψη μου ψευδώς και συκοφαντικά όχι απλά διαστρέβλωσε τις απόψεις του αλλά επιχείρησε- λέγοντας πως έχει ταχθεί υπέρ της περικοπής να σπιλώσει αυτόν και όλο τον πολιτικό μας χώρο – θέλω να καταθέσω στα πρακτικά την ομιλία του κ. Βενιζέλου που επιχειρηματολογούσε υπέρ της πρόταση μας για μη περικοπή των συντάξεων”. Κατά συνέπεια σας ζήτω να ανακαλέσετε».

Ο κ. Πετρόπουλος όμως ανταπέδωσε τα πυρά  λέγοντας «Όχι σε μένα αυτά, είσαι αυθάδης, είναι ντροπή εσείς που κατασπαράξατε τις συντάξεις να λέτε  εμένα ψεύτη. Θα μιλάς με ευγένεια μαζί μου εντάξει;».

Στην αντιπαράθεση πήρε μέρος και ο βουλευτής  Βασίλης Κεγκέρογλου  ο οποίος επιτέθηκε στον κ.  Πετρόπουλο λέγοντας «Μιλάει ο άνθρωπος που έκοβε τις συντάξεις και έλεγε ότι τον επευφημεί  ο κόσμος. Η θέση του κ. Βενιζέλου και του ΚΙΝΑΛ είναι πως ο νόμος για την περικοπή των συντάξεων είναι αχρείαστος και δεν έπρεπε να εφαρμοστεί. Εσείς παίζετε θέατρο, το θέατρο της κυβέρνησης που εμπαίζει τους πολίτες είναι δική σας πολιτική πρακτική».

Διαβάστε επίσης