“Στην Βουλή η δικογραφία για τον υπουργό-Ρασπούτιν”

“Η σχετική δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στην Βουλή”, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας πως τα όσα κατήγγειλε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελή, είχε αναφορές σε μέλος της κυβέρνησης (Ρασπούτιν).

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη Novartis είναι η ακόλουθη:

“Επειδή λόγω του φόρτου της προεκλογικής περιόδου ενδέχεται να διαφύγουν ορισμένα σημεία, θεωρώ χρήσιμο να επισημάνω τα εξής:

Η σημερινή συμπληρωματική δήλωση – αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή, πέρα από το συγκλονιστικό ουσιαστικό περιεχόμενό της που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος, προκαλεί και μια σειρά από κρίσιμα δικονομικά ζητήματα:

Πρώτον, γίνεται πλέον ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης, άρα η σχετική δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή. Εννοείται ότι θα επιληφθεί η νέα Βουλή που θα εκλεγεί στις 7 Ιουλίου και συγκαλείται στις 17 Ιουλίου.

Δεύτερον, η κατά το πραγματολογικό μέρος προσωπική συμμετοχή του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης και της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε όσα αναφέρει ο κ. Αγγελής και η προτεινόμενη από αυτόν κλήτευση των ως μαρτύρων σε οποιαδήποτε σχετική ποινική ή πειθαρχική προδικασία, θέτει ζήτημα αποχής των συγκεκριμένων προσώπων από τις ποινικές/ δικονομικές και πειθαρχικές αρμοδιότητες της θέσης που κατέχουν”.

 

Διαβάστε επίσης