“Τα δικαιώματα των αναπήρων πρέπει να είναι σεβαστά από τους υπουργούς”

“Τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία είναι κατοχυρωμένα με αγώνες και δεν μπορεί να τα καταργήσει ο οποιοσδήποτε υπουργός ή άλλα στελέχη της κυβέρνησης”, ξεκαθάρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τα Ιωάννινα απαντώντας σε ερώτηση που του έκαναν για τα όσα δήλωσε ο Παύλος Πολάκης κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη είναι η ακόλουθη: “Τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία δεν είναι κάτι που μπορεί να καταργήσει ο οποιοσδήποτε υπουργός. Είναι κατοχυρωμένα με αγώνες και προφανώς θα πρέπει να γίνονται σεβαστά από όλους, είτε αυτοί είναι υπουργοί, είτε είναι άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Όλοι ξαφνικά γινόμαστε υπερασπιστές των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας. Το Ποτάμι έχει πει και έχει καλέσει τα άλλα κόμματα, και τη Ν.Δ. που τώρα ξαφνικά ανακάλυψε τα προβλήματα, να δεχθούν μία αρχή. Ό, τι το δικαίωμα του ενός είναι σημαντικό σε μια σύγχρονη πολιτεία. Αυτό πρέπει να γίνει πράξη όμως και όχι ευκαιριακά. Πρέπει με κάθε ευκαιρία να επαναλαμβάνουμε τη θέλησή μας, το δικαίωμα του ενός να είναι δικαίωμα. Εμείς το έχουμε κάνει πράξη στη Βουλή, είτε αφορά ανθρώπους με αναπηρία, είτε ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό ή θρησκευτικό προσανατολισμό. Καλούμε τα άλλα κόμματα αντί, ευκαιριακά, να ξιφομαχούν με βάση την επικαιρότητα, να δεχθούν αυτή την αρχή.

Η Ν.Δ. κρύφτηκε στο παρελθόν όταν την καλέσαμε να υποστηρίξει κάποια δικαιώματα. Αντιστοίχως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει παζάρια με την εκκλησία, κάνει παζάρια όπου μπορεί και νομίζει ότι μπορεί να κερδίσει κάποιες ψήφους. Αν θεωρούμε ότι όλοι μας είμαστε Ευρωπαίοι, δημοκράτες, προοδευτικοί, ας αποδεχθούμε από την αρχή ότι το δικαίωμα του ενός είναι δικαίωμα και δεν μπαίνει σε καμία αμφισβήτηση και όλα τα υπόλοιπα θα είναι εύκολα”.

Περιοδεία σε Ήπειρο και Κέρκυρα

Στο μεταξύ από το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης με το βαν του Ποταμιού περιοδεύει στην Ήπειρο. Το πρωί ο επικεφαλής του Ποταμιού επισκέφθηκε το κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων, ενώ το απόγευμα θα είναι στην Ηγουμενίτσα.

Αύριο Μεγάλη Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου σε τοπικά μέσα της Κέρκυρας στο κτίριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ στις 13.30 θα έχει συνάντηση με την υποψήφια δήμαρχο Μερόπη Υδραίου στο Ακταίον.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνοδεύουν σ αυτή την περιοδεία οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κλεοπάτρα Σιδηροπούλου, Ιωάννης Κωνσταντινίδης και Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

 

 

Διαβάστε επίσης