“Θέλω την πρωτιά σε σταυρούς στις ευρωεκλογές”

Πρωτιά σε σταυρούς μεταξύ των συνυποψηφίων του ζητά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εν όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαϊου. Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο  του News 24/7 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής που δήλωσε ότι παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαλέγει τον επικεφαλής, αυτός δεν θα έχει κύρος εάν τερματίσει δεύτερος ή τρίτος.

Υπεραμύνθηκε επίσης της στάσης που κράτησε το 2015. Συγκεκριμένα, κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν τι συμβαίνει τώρα στην Βρετανία και να κάνουν τη σύγκριση με το τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα εάν ο ίδιος έριχνε τον Τσίπρα το 2015 για να γίνει κυβέρνηση η ΝΔ.

“Βάλαμε μπροστά την Ελλάδα. Υπήρχε η πρόταση Σόιμπλε “πάρτε 50 δις και φύγετε. Αν το όχι του δημοψηφίσματος δεν γινόταν ναι, θα γινόμασταν Βενεζουέλα. Αφού μπήκαμε στο ευρώ δεν μπορούμε να βγούμε. Ακόμα και ο Σαμαράς που παραιτήθηκε μου είπε ότι πρέπει να μείνουμε στο ευρώ” τόνισε χαρακτηριστικά.

Μίλησε επίσης για τις συμμαχίες που θα κάνει το ΕΛΚ την επόμενη των ευρωεκλογών:

“Ο Πρόεδρος του ΕΛΚ συζητά με τους σοσιαλιστές, τους φιλελεύθερους και τους πράσινους ούτως ώστε να υπάρξει συνεννόηση” είπε ενώ σε σχέση με ενδεχόμενη συμμαχία με Ορμπαν και Σαλβίνι, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι “υπάρχουν ζητήματα και τομείς που ούτε καν προτιθέμεθα να συζητήσουμε”.

“Οι διαφορές με τον Όρμπαν είναι επί των θέσεών του στο προσφυγικό και τις εργασιακές σχέσεις” είπε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε επίσης συνεννόηση για να μη διαλυθεί η Ευρώπη αλλά να προχωρήσει στην ενοποίησή της και υπογράμμισε ότι το Brexit κρατάει την υπόλοιπη ατζέντα σε αναμονή καθώς και ότι πρέπει να τελειώσει το θέμα αυτό.

Διαβάστε επίσης