“Θέλουν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα”, δήλωσε ο Χρηστίδης για την κυβερνητική πρεμούρα για τα αυθαίρετα

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιδιώκει να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα και να πετάξει και τις ευθύνες μαζί, διότι αυτό έχει μάθει να κάνει. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν την εξουσία βρίσκουν κάποιον υπεύθυνο για όλα τα στραβά και ποτέ εκείνος ο υπεύθυνος δεν σχετίζεται με τις δικές τους ικανότητες ή καλύτερα με τις δικές τους ανικανότητες και ανεπάρκειες”. Αυτά υποστήριξε ο Παύλος Χρηστίδης μιλώνρτας το πρώι σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής συνέχισε ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της κρίσης, αλλά και την αγωνία να καλύψει επικοινωνιακά τις ευθύνες της. Χαρακτηριστικά τόνισε: “Είναι προφανής η ανεπάρκεια της σημερινής κυβέρνησης σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Αυτό, όμως, που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα ξεπερνάει τα όρια. Είδαμε Υπουργούς, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κι όλους τους υποτιθέμενους υπευθύνους, που αποδείχθηκαν εντελώς ανεύθυνοι, να λένε ότι είχαν λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα. Δεν είχαν λάβει κανένα κατάλληλο μέτρο. Υποτίμησαν από την πρώτη στιγμή το μέγεθος της φωτιάς, τον τρόπο που θα εξελισσόταν και φυσικά την κρίσιμη ώρα έκαναν επιλογές οι οποίες δυστυχώς δεν ήταν αυτές που έπρεπε. Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες. Θα έπρεπε άνθρωποι να έχουν φύγει από τη θέση τους, θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να έχει διώξει όσους δεν έκαναν τη δουλειά τους. Και φυσικά οφείλει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας: Γνώριζε ή δε γνώριζε το βράδυ της Δευτέρας στις 23:30, όταν έκανε εκείνη τη συνεδρίαση, εάν υπήρχαν νεκροί;”

Μιλώντας για το θέμα των αυθαιρέτων ο κ. Χρηστίδης τόνισε: “Είναι ντροπή να επιδιώκουν να αποσείσουν τις ευθύνες, καταφεύγοντας στο παρελθόν την ώρα που υπάρχει μία πρόδηλη ανευθυνότητα κι ανεπάρκεια από αυτούς που είχαν την αρμοδιότητα. Υπήρχαν λάθη. Εδώ, όμως, πρέπει να δούμε πώς θα προχωρήσουμε μπροστά. Οι κυβερνήσεις μας το 2010, με την Υπουργό την κ. Μπιρμπίλη, η οποία είχε πάρει μία απόφαση που προκάλεσε πολιτικό κόστος επεχείρησε να βάλει τάξη.  Όλα τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να συμβάλλουν και το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε και καταθέτει προτάσεις”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα