“Το 2020 θα είναι η χρονιά των νοσοκομείων”

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο συνέδριο γαι την Υγεία και την Ασφάλιση, ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι το δημόσιο έχει ήδη προχωρήσει σε στενότερη συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία, επιλύοντας άμεσα κάποια επείγοντα προβλήματα: 2.800 χώροι υγιεινής στα νοσοκομεία όλης της Αττικής, ανακαινίζονται ολικά με χορηγίες της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. – 150.000 καινούργια κλινοσκεπάσματα προσφέρονται σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας.

«Μπορεί αυτά για κάποιους να ακούγονται μπανάλ» είπε ο κ. Κικίλιας, «όμως για εμάς στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι προτεραιότητα.

Γίνονται επενδύσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι Περιφέρειες και αυτές συνδράμουν με μηχανήματα κ.λπ. Βήμα βήμα προχωρά η πραγμάτωση αυτού του εγχειρήματος. Τα έργα έρχονται να βάλουν σφραγίδα στα λόγια».

Αναφερόμενος σε όσα ήδη έχει επιτύχει η κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι έχουν επιτευχθεί σημαντικές μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων, μειώσεις στην φαρμακευτική δαπάνη, εφαρμόζεται νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκου και υπάρχει έμπρακτη στήριξη των ασθενών με ογκολογικού τύπου παθήσεις.

To βίντεο με τα όσα είπε ο Βασίλης Κικίλιας

Διαβάστε επίσης