“Το ΝΑΤΟ να ενισχύσει την ανατολική του πτέρυγα”, ζητά η Ρουμανία από τον Στόλτενμπεργκ

"Η Ρωσία, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον χειμώνα ως πολεμικό όπλο κατά της Ουκρανίας"

Η απόφαση για την ενίσχυση των δυνάμεων και του στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ στην ανατολική πτέρυγα της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας που λήφθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης πρέπει να τεθεί σε ισχύ το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο Βουκουρέστι, ενόψει της διήμερης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, ο Γιοχάνις δήλωσε ότι η ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλβασσας χρειάζεται υποστήριξη.

Από την πλευρά του, ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η Ρωσία πιθανότατα θα συνεχίσει τις επιθέσεις της στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, στις υποδομές φυσικού αερίου και στις βασικές της υπηρεσίες της για τους πολίτες.

«Το να γίνεται αυτό όταν μπαίνουμε στον χειμώνα αποδεικνύει ότι ο πρόεδρος Πούτιν προσπαθεί τώρα να χρησιμοποιήσει τον χειμώνα ως πολεμικό όπλο κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ στην ίδια συνέντευξη Τύπου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα