“Τους έχω για πρωινό”

Μέσα στο Νοέμβριο θα παραδοθεί από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής το πόρισμα για τα σκάνδαλα στην υγεία. Και με βάση διαρροές από το Μαξίμου το πόρισμα θα προτείνει προανακριτική επιτροπή για πέντε πρώην υπουργούς, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Μάκη Βορίδη, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Μάριο Σαλμά.   Η κυβερνητική πλειοψηφία εμφανίζεται έτοιμη να ζητήσει περαιτέρω έρευνα, σε ποινική βάση, για τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα, βάζοντας «φωτιά» στο ήδη θερμό πολιτικό σκηνικό και επενδύοντας στη στρατηγική της έντασης με ορίζοντα τις εκλογές.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα το πρωί σημείωσε: «Το πόρισμα έχει “τεμαχιστεί” σε τέσσερα κυρίως κεφάλαια για λόγους τόσο πρακτικούς όσο και ουσίας, ώστε να φωτιστεί καλύτερα κάθε πλευρά και αποφασίσαμε να το δίνουμε σταδιακά και στους συναδέλφους της Επιτροπής και -μοιραία- στη δημοσιότητα».

Προς το παρόν, πάντως δεν υπάρχει κάτι επίσημο να και δύο πρόσωπα, για τα οποία θα ζητηθεί περαιτέρω έρευνα, οι Ανδρέας Λοβέρδος και Άδωνις Γεωργιάδης μίλησαν στα ΜΜΕ. Ο κοινβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως “τους έχω για πρωινό”, ενώ ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αφού χαρακτήρισε γελοίους όλους όσοι συμμετέχουν στην εξεταστική από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι “αποκλείω να ζητήσουν προανακριτική”

Ο Λοβέρδος

«Τους έχω για πρωινό». Αυτό το μήνυμα αυτό έστειλε μέσω ραδιοφωνικών συνεντεύξεων του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή τις πληροφορίες για το τελικό πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξεταστική για την υγεία που θα επιρρίπτει ευθύνες σε πρώην υπουργούς.
«Είμαι από τους πιο στοχοποιημένους γιατί ως υπουργός ήμουν αντίθετος τους και στη Βουλή είμαι ο πιο επιθετικός, σκληρός αλλά δίκαιος. Η στοχοποίηση μου έχει να κάνει και με την κεντροαριστερά γιατί τους ενδιαφέρουν και οι ψήφοι της κεντροαριστεράς» είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Αυτά είναι τίτλοι τιμής και υπερηφάνειας και με αυτά θα πάω στις εκλογές. Δεν λέω ότι δεν θυμώνω αλλά σε πολιτικό επίπεδο η τελευταία μου λέξη είναι ότι τους έχω για πρωινό».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι τις πιο βαριές καταγγελίες για τα δικά τους πεπραγμένα στην εξουσία τις κάνουν οι ίδιοι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ όπως έγινε με την ΕΡΤ. Περιμένω να φέρουν και την υπόθεση Novartis με διάφορα προσχήματα χωρίς να έχουν κανένα στοιχείο, υποστήριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Όσον αφορά τη συνταγματική αναθέωρηση ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε «υποκρισία να μιλά ο πρωθυπουργός για αναθεώρηση που αφορά μεταξύ άλλων το κράτος δικαίου, και να είναι αυτός που δεν πήγε να επισκεφτεί τον Παπαδήμο μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του, που έκανε δημοψήφισμα το 2015 με παράνομο ερώτημα και δεν ακολούθησε την απόφασή του λαού αλλά την άλλαξε».
«Αυτό είναι ένα πολιτικό φαινόμενο που διέπει το ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα πάμε στη διαδικασία στη Βουλή και θα τους τα πούμε. Σου προτείνει να αλλάξει το Σύνταγμα σε μια τη θετική κατεύθυνση ένας που το παραβιάζει κάθε ημέρα» κατέληξε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Γεωργιάδης

“Δεν μπορεί να υπάρξει πόρισμα από την Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία που να οδηγεί σε ενδεχόμενες προσωποποιημένες ποινικές ευθύνες”, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι το πόρισμα της εξεταστικής οδηγεί σε Προανακριτική για πέντε πρώην υπουργούς. Η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε απόλυτο φιάσκο για την κυβέρνηση, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «γελοίο πόρισμα από γελοίους ανθρώπους. Γι’ αυτό και αποκλείω να ζητήσουν προανακριτική επιτροπή”.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολίασε τις πληροφορίες για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για πέντε πρώην Υπουργούς Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία έχει εξελιχθεί στο απόλυτο φιάσκο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να υπάρξει πόρισμα από αυτή την Επιτροπή που να οδηγεί σε ενδεχόμενες προσωποποιημένες ποινικές ευθύνες. Όσον αφορά τις υποθέσεις έχουν όλες ξεκαθαριστεί», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Όσον αφορά τα ποινικά αδικήματα, η ίδια η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην υπόθεση του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και της Novartis έχει αποφανθεί ότι η απιστία είναι παραγραφέν αδίκημα. Δεν μπορεί να είναι παραγραφέν για τον κ. Κουρουμπλή και να μην είναι για τους άλλους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή αυτού του τόπου. Ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα κατά των προσώπων που τους ενοχλούν, αλλά η λάσπη δεν μένει για πολύ», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Μπαλωμενάκης

Διευκρινίσεις αναφορικά με το πόρισμα για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, έδωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, δηλώνοντας ότι «είμαστε υποχρεωμένοι από την προθεσμία, στις 20-21 Νοεμβρίου να δώσουμε το πόρισμα στον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος θα το φέρει στην Ολομέλεια και τα κόμματα αποφασίζουν ποια στάση θα κρατήσουν».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλωμενάκη «υπάρχει, εφόσον αποφασιστεί, η διαδικασία της Προανακριτικής Επιτροπής, αν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις». Θύμισε, επίσης, ότι στην αντίστοιχη διαδικασία για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, τα πορίσματα εστάλησαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και συγκροτήθηκαν 26 δικογραφίες, για τους ταμίες των κομμάτων και μεγάλες επιχειρήσεις, εκ των οποίων 10 τέθηκαν στο αρχείο, αλλά για τις άλλες 16 είναι σε εξέλιξη η διερεύνησή τους.

Τέλος, αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Μπαλωμενάκης χαρακτήρισε το μέρος του πορίσματος «υπερβολικά σοβαρό, με διαστάσεις που διαφαίνονταν από την αρχή» και σημείωσε: «Μετά από 18 μήνες συνεχών συζητήσεων και εξαντλητικών εξετάσεων έχουμε φτάσει σε συμπεράσματα, που νομίζω έχει βγάλει και το κοινό που παρακολουθούσε. Αυτά καταδεικνύονται . Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η Ολομέλεια της Βουλής για τις ευθύνες πάσης φύσεως παντός προσώπου».

 

Διαβάστε επίσης