“Τους κατέγραφα νόμιμα στο Eurogroup – Το κάνουν όλοι”

Τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσων του Eurogroup τον καιρό που ήταν υπουργός Οικονομικών σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκκης λέγοντας ότι ήταν καθ΄ολα νόμιμες και “δεν υπάρχει υπουργός που δεν το κάνει”.

Πάντως, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ο ίδιος υποστήριξε σήμερα πως δεν έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιήσει τις ηχογραφήσεις αυτές, αν και προ ολίγων ημερών, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 είχε δηλώσει πως «το σκέφτεται», γιατί «θα ήταν καλό για το ιστορικό αρχείο της Ευρώπης».

Με τον Κώστα Γαβρά περάσαμε περίπου τέσσερα μερόνυχτα, από τις 8 το πρωί μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, που ακούσαμε όλες μου τις ηχογραφήσεις, δήλωσε ο κύριος Βαρουφάκης μιλώντας στον Σκάι και ισχυρίστηκε πως ήθελε πάντα να είναι «ο μόνος υπουργός Οικονομικών που τελικά τίμησε την εμπιστευτικότητα»!

Η καταγραφή των συνεδριάσεων είναι καθόλα νόμιμη, βάσει και απόφασης του Αρείου Πάγου, είπε ο κύριος Βαρουφάκης, και ισυχρίστηκε πως «ως δημόσιος λειτουργός που συμμετέχεις σε επίσημη συνεδρίαση επιτρέπεται απολύτως η μονομερής καταγραφή», προσθέτοντας «να σας φέρω την απόφαση αν θέλετε».

Διαβάστε επίσης