“Βράζουν” λόγω καύσωνα οι δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ

Ξεπέρασε τους 56 βαθμούς η θερμοκρασία στην Καλιφόρνια

Συνθήκες… βρασμού βιώνουν εδώ και τρεις ημέρες οι δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ εξαιτίας του σφοδρού κύματος καύσωνα που πλήττει την περιόχη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες Κυριακή η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κατέγραψε θερμοκρασία 54,4 βαθμούς Κελσίου, η οποία, αν επιβεβαιωθεί, θα είναι μια από τις υψηλότερες που θα έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί στη Γη. Ακόμη υψηλότερη ήταν την ίδα ημ΄έρα η θερμοκρασία στην Καλιφόρνια, όπου το θερμόμετρο που βρίσκεται έξω από το Κέντρο Επισκεπτών Furnace Creek στην καρδιά της “Κοιλάδας του Θανάτου” έδειχνε το μεσημέρι της Κυριακής 56,6 βαθμούς Κελσίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία στο πεζοδρόμιο έξω από το Furnace Creek ήταν 81,1 βαθμοί Κελσίου, όπως τουλάχιστον την μέτρησε ο δασοφύλακας Ρίτσαρντ Ρέιντερ από το Σκότσντεϊλ της Αριζόνα που διήνυσε χθες με το ποδήλατό του 16 χιλιόμετρα κατά μήκος της Κοιλάδας του Θανάτου προκειμένου όπως δήλωσε “Ήρθα μέχρι εδώ για να δω πόσο ζεστά είναι”.

Η πνιγηρή ζέστη, η οποία επικράτησε στο μεγαλύτερο μέρος του Βορειοδυτικού Ειρηνικού, προκάλεσε προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και μεγάλες δασικές πυρκαγιές, ανάμεσά τους και μια στο Νότιο Όρεγκον, η οποία απείλησε σπίτια και οδήγησε σε διακοπές ρεύματος.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής και προειδοποίησε τους κατοίκους ότι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία των ιδίων και των αγαπημένων τους, κυρίως μικρών παιδιών και ηλικιωμένων.

η σύσταση ωστόσο δεν αποθάρρηνε τουρίστες οι οποίοι τόλμησαν να βγουν από τα κλιματιζόμενα αυτοκίνητά τους για να ποζάρουν για φωτογραφίες με φόντο το θερμόμετρο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα