“Ξεκινά μία νέα σελίδα της ιστορίας για την Ελλάδα”

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει όλα τα προσόντα ενός νέου πολιτικού ηγέτη, που απαιτούνται για να κάνει αυτό που υποσχέθηκε πράξη και εμείς όλοι θα τον στηρίξουμε», δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Δεν ξεκινάει μόνο μια καινούρια μέρα για την Ελλάδα, ξεκινάει και μια καινούρια σελίδα ιστορίας, την οποία καλείται ο νέος πρωθυπουργός να τη γράψει υπεύθυνα, σοβαρά και με τρόπο που δε θα έχει καμία ανοχή από την πλευρά του λαού, καλείται να τη γράψει με βάση αυτό ακριβώς που ζήτησε από το ελληνικό λαό: Ισχυρή εντολή για μια πολιτική αλλαγή και για μια αυτοδύναμη Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Τζαβάρας.

Σχολιάζοντας τη μη είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο ο κ. Τζαβάρας επισήμανε: «Είναι η μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση της λαϊκής ετυμηγορίας των εκλογών αυτών. Είχα την ευκαιρία ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να συγκρουστώ με αυτή την ομάδα των δήθεν αντισυστημικών βουλευτών, που ουσιαστικά δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να φέρουν το περιθώριο και τον υπόκοσμο της κοινωνίας στο κοινοβούλιο. Ακόμη και σε επίπεδο διανοητικό, γλωσσικό και επιχειρηματολογίας, αυτό που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια ήταν μία απίστευτη χυδαιότητα. Ευτυχώς ο ελληνικός λαός συνειδητοποίησε ότι με αυτού του είδους τις ακραίες συμπεριφορές δεν μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία και γι’ αυτό τους έστειλε εκεί που έπρεπε».

Σε ό,τι αφορά την είσοδο του κόμματος «Ελληνική Λύση» στη Βουλή ο κ. Τζαβάρας εξέφρασε την άποψη ότι «δεν έχει καμία σχέση από πλευράς ιδεολογίας με τη Χρυσή Αυγή κι αυτό πιστεύω ότι θα φανεί, γιατί όσο κι αν ο κ. Βελόπουλος εισάγει στο πολιτικό παιχνίδι έναν λόγο αντισυστημικό, αυτός ο λόγος δεν έχει τα στοιχεία της ναζιστικής ή νεοναζιστικής ιδεολογίας που ήταν ο πολιτικός λόγος, που άρθρωνε η Χρυσή Αυγή».

Ερωτηθείς για την πιθανή -σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που διακινούνται- υπουργοποίηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τόνισε ότι εφόσον επιβεβαιωθεί είναι «μία τυπική περίπτωση διεύρυνσης από έναν χώρο της ευρύτερης κεντρώας παράταξης».

Διαβάστε επίσης