“Ξεσκονίζουν” την υπόθεση Novartis

Οι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης ανέλαβαν να “ξεσκονίσουν” την υπόθεση Novartis και συγκεκριμένα τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για τους χειρισμούς των εισαγγελέων Διαφθοράς και ειδικά της προϊσταμένης Ελένης Τουλουπάκη.

Ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, Δημήτριος Δασούλας που ασκεί καθήκοντα Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου – είναι πρώτος στη δικαστική επετηρίδα – μετά τη συνταξιοδότηση της Ξένης Δημητρίου, αποφάσισε να συνενωθούν όλα τα τμήματα της έρευνας για τους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της εμπλοκής πολιτικών για την Novartis, που ήταν κατακερματισμένα και ανέθεσε το σύνολο των ερευνών σε δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, θα διερευνήσουν:
α) τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis.

β) τις καταγγελίες της Εισαγγελέως Διαφθοράς σε βάρος του κ. Αγγελή.

γ) τις μηνύσεις των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, Αντώνη Αβραμόπουλου, ως προς το σκέλος που αφορά τους χειρισμούς των Εισαγγελέων Διαφθοράς.
Παράλληλα, οι Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης απαλλάσσονται από κάθε άλλη υπηρεσιακή απασχόληση, προκειμένου να διεκπεραιώσουν την υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν, καθώς όπως σημείωναν πηγές του Αρείου Πάγου «δεν μπορεί να «σέρνονται» επί μακρόν τέτοιες καταγγελίες που πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης».

Η ενέργεια αυτή κρίθηκε απαραίτητη καθώς από την πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (Ξένη Δημητρίου) οι υποθέσεις αυτές είχαν χρεωθεί ως ξεχωριστές δικογραφίες στον κ. Δημήτρη Δασούλα και στην κ. Βασιλική Θεοδώρου. Βέβαια, αφενός ο κ. Δασούλας αυτή τη περίοδο εκτελεί χρέη Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μέχρι να οριστεί από την κυβέρνηση ο διάδοχος της κ. Δημητρίου, αφετέρου η κ. Θεοδώρου με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στις 16 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει την επιθεώρηση (έργο αποκλειστικής απασχόλησης).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αγγελής, που με δύο αναφορές του προκάλεσε τις παραπάνω έρευνες, έχει ζητήσει την εξαίρεση από την υπόθεση, τόσο του Δ. Δασούλα, όσο και της Ξ. Δημητρίου (όσο ήταν εν ενεργεία) και αναμένετο η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης