Ραγκούσης: «Η αλήθεια για το σπίτι μου και προσφυγή στη Δικαιοσύνη»

Απάντηση στη ΝΔ για τη «βίλα» στην Πάρο

Για «φθηνούς αντιπερισπασμούς από την κυβέρνηση των υπέρογκων και σκοτεινών, ατομικών δανείων των μελών της» κάνει λόγο ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με το σπίτι του πρώην υπουργού στην Πάρο.

Ο κ. Ραγκούσης, που δηλώνει ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη για το θέμα, απαντά στην Πειραιώς, η οποία επικαλέστηκε δημοσίευμα του Τύπου, σύμφωνα με το οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «έχτισε βίλα με στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, που αφορά δικαιούχους με μεγάλες κοινωνικές ανάγκες, για το οποίο μάλιστα εξασφάλισε και έκπτωση 40% στην αποπληρωμή τού μη ληξιπρόθεσμου ποσού».

Η Νέα Δημοκρατία, μάλιστα, αναφέρει πως αναμένει «τις απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ραγκούση, ο οποίος κατά τα λοιπά γίνεται κήρυκας του ‘ηθικού πλεονεκτήματος’», σημειώνοντας πως «σε ένα κανονικό κόμμα ο τομεάρχης Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά Τετάρτη».

Ραγκούσης: «Φθηνοί αντιπερισπασμοί»

«Έτσι λοιπόν αποφάσισε να ξεκινήσει τον δήθεν ‘μη τοξικό’ προεκλογικό της αγώνα η ΝΔ», δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση με τα 12 εκ. ευρώ ατομικά δάνεια πρωθυπουργού και υπουργών, καθώς και με τις σκοτεινές ατομικές ρυθμίσεις αυτών των δανείων, χτύπησε λάθος πόρτα».

Όπως σημειώνει, «το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Political, καθώς και η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, το μόνο που αποδεικνύουν, είναι απλώς την απελπισία τους», κάνοντας λόγο για «φθηνούς αντιπερισπασμούς» και «αποτυχημένους συμψηφισμούς».

Ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει πως «επιχειρούν να επαναφέρουν για πολλοστή φορά ένα θέμα, το οποίο έχει ήδη δει τόσες πολλές φορές το φως της δημοσιότητας», ενώ σημειώνει πως «αυτή η προσπάθεια, η οποία αποτελεί το κύκνειο άσμα της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, δεν θα μείνει αναπάντητη».

Και ανακοινώνει ότι «άμεσα θα κοινοποιηθεί στην εν λόγω εφημερίδα Εξώδικη Δήλωσή του, με την οποία θα ζητείται η άμεση αποκατάσταση της αλήθειας», ενώ τονίζει πως «σε διαφορετική περίπτωση – όπως έπραξα ξανά στο παρελθόν για το ίδιο θέμα – τον λόγο θα έχουν τα Δικαστήρια», προσθέτοντας πως «το ίδιο βεβαίως, θα ισχύσει και για όλους τους συκοφάντες, μέλη της ΝΔ».

«Η αλήθεια για το σπίτι» στην Πάρο

Προς ενημέρωση των πολιτών, δηλώνει ο κ. Ραγκούσης, «η αλήθεια είναι η εξής:

– »Το ακίνητο αυτό βρίσκεται σε ορεινό μη τουριστικό χωριό του τόπου καταγωγής μου και ανήκει κατά 50% σε εμένα και 50% στην μητέρα των 3 παιδιών μου. Μόνον μέρος αυτού ανεγέρθηκε με δάνειο από τον ΟΕΚ.

»Το δάνειο αυτό δεν το έλαβα εγώ, αλλά η πρώην σύζυγός μου. Το έλαβε το 2007, επί της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

»Το δάνειο αυτό βάση του Νόμου, χορηγούνταν χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο σε τρίτεκνους – δικαιούχους του ΟΕΚ ως κίνητρο για την άσκηση της δημογραφικής  πολιτικής της χώρας.

»Επρόκειτο δε, για συγκεκριμένο δάνειο που μπορούσαν να λάβουν όλοι οι δικαιούχοι και άρα όποιος το ελάμβανε, δεν το στερούσε από κάποιον άλλο.

– »Το ως άνω δάνειο εξοφλήθηκε με εφάπαξ καταβολή του υπολειπόμενου ποσού (αντί της άτοκης 25ετους αποπληρωμής του), όπως προβλεπόταν στο σχετικό Νόμο για όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους των προαναφερόμενων δανείων. Δηλαδή, δεν υπήρξε καμία απολύτως ατομική ρύθμισή του, όπως τα κυβερνητικά στελέχη έχουν μάθει να γίνεται σε δικά τους δάνεια.

– »Από το 2014, το εν λόγω ακίνητο τους χειμερινούς μήνες αποτελεί τη μόνιμη οικογενειακή κατοικία μου, ενώ τους τουριστικούς μήνες ενοικιάζω αυτό για βιοποριστικούς λόγους και για να μεγαλώνω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου».

«Δεν είμαστε ίδιοι»

«Δεν είμαστε ίδιοι», τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης, αναφέροντας πως ο ίδιος δεν διαθέτει «’αδιευκρίνιστες’ καταθέσεις ή εξωχώριες (offshore) εταιρείες, όπως υπουργοί και στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης».

Παράλληλα, αναφέρει πως όλα τα ποσά που εισπράττει από την «ολιγόμηνη ενοικίαση» της οικίας του «εισρέουν αποκλειστικά στους δηλωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς» του και δηλώνονται όπως η κείμενη νομοθεσία προβλέπει, στην δήλωση του Ε3 του, «μέχρι το τελευταίο ευρώ!».

Τέλος, καταλήγει, «και για να μην ματαιοπονούν, η κατασυκοφάντησή μου με χυδαία ψέματα δεν με τρομάζει και δεν θα με ανακόψει στην άσκηση των καθηκόντων μου ως τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και στην αποκάλυψη των πραγματικών περιπτώσεων κυβερνητικής διαφθοράς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα