Ράμμος στην Εξεταστική: Δεν βρήκαμε νόμιμη ή παράνομη επισύνδεση σε πολιτικούς που είχαν καταγγείλει παρακολούθηση

Συμπληρωματικά, φέρεται να δήλωσε πως δεν γνωρίζει για την καταστροφή του ψηφιακού αρχείου παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη

Με την εξέταση του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστου Ράμμου συνεχίζονται οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ράμμος φέρεται να είπε ότι από την έρευνα που έχει πραγματοποιήσει η ΑΔΑΕ μετά από καταγγελίες πολιτικών προσώπων των 6 κοινοβουλευτικών κομμάτων περι παρακολούθησής τους, δεν έχει εντοπιστεί κανένα ύποπτο εύρημα ούτε για νόμιμες επισυνδέσεις ούτε για το Predator – διευκρινίζοντας πως εκκρεμεί η ολοκλήρωση του ελέγχου για τις καταγγελίες του κ. Κυριάκου Βελόπουλου.

Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Ράμμος φέρεται να είπε στα μέλη της επιτροπής πως δεν μπορεί να διευκρινίσει τον ακριβή χρόνο καταστροφής του φακέλου Ανδρουλάκη ούτε καν να ενημερώσει για το αν ο φάκελος έχει καταστραφεί.

«Δεν μπορώ ειλικρινά να γνωρίζω αν έχει καταστρέφει ο φάκελος Ανδρουλάκη» φέρεται να είπε με βουλευτές της πλειοψηφίας να καταγγέλλουν διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρονταν σε διαβεβαιώσεις του Προέδρου της ΑΔΑΕ περί βέβαιης καταστροφής του φακέλου Ανδρουλάκη.

Πέραν αυτών ο κ. Ράμμος φέρεται να είπε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή δεν έχει λάβει καμία καταγγελία για εταιρείες που εμπορεύονται λογισμικά παρακολούθησης όπως η Intellexa.

Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία αποφάσισε να εξετάσει τους εκπροσώπους της εταιρείας Intellexa δια αλληλογραφίας καθώς η επιτροπή ενημερώθηκε ότι η μόνιμη κατοικία των συγκεκριμένων προσώπων βρίσκεται στο εξωτερικό.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα