Ραντεβού για δύο

Σήμερα στις 10.30 θα ξεκαθαρίσουν οι όροι του «διαζυγίου» των δυο κυβερνητικών εταίρων

Η κλεψύδρα μετράει αντίστροφα για τους συγκυβερνήτες μέχρι το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το πρωί. Μάλιστα, από το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όπως όλα δείχνουν τουλάχιστον, θα ξεκαθαρίσουν οι όροι του «διαζυγίου» των δυο κυβερνητικών εταίρων.

Πάντως, μετά το ραντεβού που είναι προγραμματισμένο για τις 10:30 το πρωί της Κυριακής, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει προγραμματίσει να δώσει συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι χθες το βράδυ σύμβουλος του υπουργού Εθνικής Άμυνας έκανε γνωστή την πρόθεσή του να παραιτηθεί μέσω των social media. Στο μήνυμά του, μάλιστα, ο σύμβουλος του κ. Καμμένου τόνισε ότι ήταν τιμή του να τον υπηρετεί.

Οι εξελίξεις πριν φτάσουμε στο σημερινό ραντεβού

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε το Σάββατο με τον Πάνο Καμμένο και τον κάλεσε να συναντηθούν στις 10:30 την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το αρχικό ραντεβού είχε συμφωνηθεί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο για τη Δευτέρα.

Ακολούθησε ωστόσο η διαρροή από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για το πότε θα γινόταν το τετ α τετ, με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να το επισπεύσει.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ανακοίνωσε ότι ο Πάνος Καμμένος θα δώσει τη συνέντευξη Τύπου στις 12:30 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι εξελίξεις, μάλιστα, αναμένονται ραγδαίες. Και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κατάθεση πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα.

Πάντως, συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Άμυνας υποστηρίζουν ότι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει από την κυβέρνηση τους υπουργούς που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και μπήκαν στο υπουργικό συμβούλιο έπειτα από εισήγηση του κ. Καμμένου.

Πάντως, οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο και μετά το ραντεβού των δύο κυβερνητικών εταίρων αλλά και κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Διαβάστε επίσης