Ραντεβού τον Σεπτέμβρη έδωσαν Super League 2 και Football League

Ραντεβού τον… Σεπτέμβρη δίνουν οι ομάδες της Super League 2, της Football League και των 8 πρωταθλητών της Γ’ εθνικής, οι οποίες δεν γνωρίζουν ακόμα σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται και υπό μια μορφή.

Το Δ.Σ. της Λίγκας συνεδρίασε σήμερα για δεύτερη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά δεν πήρε κάποια απόφαση, καθώς υπάρχουν… εκκρεμοδικίες. Ως εκ τούτου δόθηκε παράταση στην δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.

Χανιά, Απόλλων Πόντου και Κέρκυρα προσέφυγαν στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Οι μεν Κρητικοί ζητάνε να μην αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων της Super League 2 και να παραμείνουν 12.

Οι δε Θεσσαλονικείς και οι Φαίακες να μην υποβιβαστούν λόγω κορωνοϊού, με την Κέρκυρα να τίθεται υπέρ της ενιαίας Β’ Εθνικής των δύο ομίλων.

Οι τρεις προσφυγές θα συζητηθούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου και μέχρι να βγουν οι αποφάσεις, δεν μπορεί να υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Στην Ένωση Super League 2 / Football League θα περιμένουν μέχρι την έκδοση αποφάσεων, ώστε σε νέα τηλεδιάσκεψη, να ψηφιστεί από τις ΠΑΕ, ποια από τις δύο προτάσεις που πέρασαν στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ θα κατατεθεί στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Θα πάμε σε αναδιάρθρωση με αύξηση των ομάδων σε 18 και 16 από 12 και 14 αντιστοίχως που ήταν μέχρι τώρα σε δεύτερη και τρίτη επαγγελματική κατηγορία όπως προβλέπει το πρώτο σχέδιο, ή θα οδηγηθούμε σε ενιαία Β΄ εθνική δύο ομίλων των 17 ομάδων έκαστος;

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού για να εξετάσει την πρόταση αναδιάρθρωση με τη συμμετοχή των ομάδων των δύο κατηγοριών σε ενιαία κατηγορία, ζητά να πληροφορηθεί από την ΕΠΟ

– Ποια τα κριτήρια που έλαβε υπόψη της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για να φτάσει σε αυτή την απόφαση ‘‘αναδιάρθρωσης’’, προτείνοντας την κατάργηση της Football League και τη συμμετοχή 34 ΠΑΕ σε δύο ομίλους στην προσεχή Super League 2;

– Ποιο το σκεπτικό της πρόταση σας;

– Έχει τεθεί από εσάς η πρόταση σε διαβούλευση με τις διοικήσεις των εμπλεκομένων ΠΑΕ;

– Ποια είναι η θέση της διοργανώτριας αρχής των πρωταθλημάτων Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών και Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (Super League 2 – Football League); Διότι, σύμφωνα με το άρθρο 8 ν. 4684/2020, που ψηφίσαμε στη Βουλή τον περασμένο Απρίλιο, τον πρώτο λόγο έχει η διοργανώτρια αρχή.

Ακόμη απαντήσεις στα ερωτήματα δεν έχουν δοθεί, καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες, έστω και αν τελειώνει ο Αύγουστος…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα