ΡασπουτοΜίμης

Με υπόμνημά του στο Δικαστικό Συμβούλιο του ΑΠ, στις 16/7/2017, ο Γιάννης Αγγελής αναφέρει ότι «η νύφη του εισαγγελέα ΑΠ Δημ. Δασούλα διορίστηκε στη Γεν. Γραμματεία Διαφθοράς όπου προΐσταται ο Ρασπούτιν», ταυτίζοντάς τον έτσι με τον Δημ. Παπαγγελόπουλο

Παρακολουθούμε το έργο «Ρασπούτιν-Παπαγγελόπουλος» εδώ και πολλούς μήνες, ίσως και χρόνια, από την ημέρα που η «νονά» Ελένη Ράικου, μέσω κύκλων, μίλησε για κάποιον «Ρασπούτιν» στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Μίμης αρνήθηκε το προσωνύμιο, λέγοντας μάλιστα ότι δεν διαθέτει τα φυσικά προσόντα του ιντριγαδόρου Ρώσου της εποχής των  τσάρων. Επίσης λόγο για τον Ρασπούτιν έκανε και ο Γιάννης Αγγελής, τόσο ενώπιον του αντεισαγγελέα ΑΠ, Λάμπρου Σοφουλάκη, όσο και ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου του ΑΠ στις 16/7/2019. Επίσης, για τον Ρασπούτιν αναφέρθηκε την Πέμπτη, 12/12/2019, ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.

Τι είπε ακριβώς ο Γιάννης Αγγελής στις 16/7/2019

«Θα πρέπει οπωσδήποτε να διενεργήσει την έρευνα ο κ. Δασούλας, εν όψει του πρόσφατου διορισμού (ο κ. Δασούλας δεν αρνείται το γεγονός) συγγενικού του προσώπου σε Δημόσια υπηρεσία, που εξαρτάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (ενδεχομένως δε και από τον «κ. Ρασπούτιν»),  το οποίο έχει άμεση εμπλοκή στην όλη υπόθεση Novartis;».

Την Πέμπτη πάλι, ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, κατέθεσε ότι «όπως μου είπε η κα Δημητρίου, ο Ρασπούτιν πατάει σε δύο βάρκες, στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, και επί εποχής Καραμανλή και Παυλόπουλου ήταν στις μυστικές υπηρεσίες».

Χθες, Παρασκευή 13/12/19, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Δήμου Βερύκιου και του Τάκη Χατζή, ο Δημ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι «ο Παυλόπουλος με διόρισε διοικητή στην ΕΥΠ».

Από όλα τα παραπάνω, ακόμη και αν ο Γ. Αγγελής αρνήθηκε να κατονομάσει απευθείας τον Δημ. Παπαγγελόπουλο ως Ρασπούτιν, τα προαναφερόμενα έχουν σημαντική νομική ισχύ για να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι ο Γιάννης Αγγελής, μιλώντας για Ρασπούτιν, εννοούσε τον Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Διαβάστε επίσης