Ρεάλ Μαδρίτης: «Η UEFA ν’ αναλάβει την ευθύνη των αποζημιώσεων»

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε επίσημα θέση για το ζήτημα των αποζημιώσεων των οπαδών του περσινού τελικού του Champions League, ρίχνοντας “βολές” στην UEFA για τις αποφάσεις της.

Ο τελικός του 2022 σημαδεύτηκε από προβλήματα με τα εισιτήρια του αγώνα και κάποιοι οπαδοί έχασαν μέρος ή και ολόκληρο το Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ και οι “μερένγκες” σημείωσαν τις ευθύνες της UEFA για το θέμα, αλλά και για τις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

Η ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης

«Δεδομένης της βαρύτητας των συμπερασμάτων των ειδικών και της σοβαρότητας των γεγονότων που περιγράφονται, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει συνομιλίες με την UEFA προκειμένου να αξιολογήσει την αποζημίωση που θα προσφερόταν στους φιλάθλους.

Ο σύλλογός μας πίστευε ανά πάσα στιγμή ότι αυτές οι λύσεις θα ήταν ανάλογες με τη σοβαρότητα των γεγονότων, το εύρος των ζημιών που προκλήθηκαν και την ευθύνη της UEFA για όλα τα παραπάνω.

Δυστυχώς, ο σύλλογός μας θεωρεί ανεπαρκή την πρόταση της UEFA, που κοινοποιήθηκε επίσημα την περασμένη Τρίτη και η οποία συνίσταται αποκλειστικά στην επιστροφή της τιμής των εισιτηρίων, η οποία εξαρτάται και από την εκπλήρωση μιας σειράς απαιτήσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η επίδειξη ώρας πρόσβασης στο γήπεδο.

Το περιεχόμενο της έκθεσης, που ζητήθηκε από την ίδια την UEFA, υπογραμμίζει ότι όλοι οι οπαδοί που παρακολούθησαν τον τελικό ήταν θύματα της ελλιπούς οργάνωσης και είδαν την ασφάλεια και τη σωματική τους ακεραιότητα να διακυβεύεται.

Για το λόγο αυτό, πέρα ​​από τη δυνατότητα πρόσβασης στο γήπεδο ή όχι, ή την προβλεπόμενη ώρα, που σε κάθε περίπτωση οφειλόταν στην εξαιρετική συμπεριφορά των οπαδών των δύο συλλόγων, η πραγματικότητα είναι ότι όλοι οι φίλαθλοι υπέστησαν ανεπίτρεπτη καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα, πέρα ​​από την απαράδεκτη ανασφάλεια τόσο στην πρόσβαση όσο και στην εκκένωση του γηπέδου, μαζί με πρόσθετες σοβαρές ζημιές όπως ληστείες, επιθέσεις και απειλές.

Για το λόγο αυτό, η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να μην συνεργαστεί στη διαδικασία περιορισμένης αποζημίωσης που προωθεί η UEFA, από την οποία ζητάμε να επανορθώσει και να αναλάβει την πλήρη ευθύνη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα