Ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων κατέγραψε το δίκτυο της Cosmote το Πάσχα

Νέο ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων κατέγραψε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Cosmote το φετινό Πάσχα. Η συνολική κίνηση mobile data, από τη Μ. Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, έφτασε τα 1,4 petabytes (1 petabyte=1.000 terabytes), σημειώνοντας 41% αύξηση συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Cosmote, το τετραήμερο 6/4-9/4, πάνω από το 60% της συνολικής κίνησης mobile data έγινε μέσω δικτύου 4G/4G+, σημειώνοντας αύξηση 80%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Συγκεντρώνοντας το 22% του συνολικού όγκου κίνησης δεδομένων, το Instagram αναδείχθηκε και πάλι το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ακολούθησε το Youtube με 21% και το Facebook με 14%.

Βάσει της κίνησης δεδομένων, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι Έλληνες και ξένοι εκδρομείς ανέδειξαν την Κέρκυρα ως τον πιο δημοφιλή πασχαλινό προορισμό και ακολούθησαν η Πάτρα, ο Βόλος, τα Χανιά, η Χαλκίδα και τα Καλάβρυτα. Βάσει στοιχείων roaming, οι ξένοι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τους περισσότερους να προέρχονται από τη Γερμανία και την Αγγλία, ενώ ακολούθησαν Ιταλία, Κύπρος, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Στην εντυπωσιακή αύξηση της κίνησης δεδομένων συνέβαλαν η συνεχής επέκταση των δικτύων κινητής Cosmote σε όλη τη χώρα, αλλά και η προσφορά GIGA NOW για 5 GB με €0,90 για όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η μέση ταχύτητα πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω του δικτύου Cosmote έχει αυξηθεί κατά 50%, ενώ η πληθυσμιακή κάλυψη των4G/4G+ δικτύων Cosmote ξεπερνά το 98% και 92% αντίστοιχα, καθιστώντας το δίκτυο Cosmote Νο1 στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι συνολικά, σε επίπεδο τετραετίας, η μέση χρέωση ανά GB έχει μειωθεί κατά σχεδόν 75%.

Διαβάστε επίσης