«Ρευστότητα υπάρχει αρκετή, μεταρρυθμίσεις χρειάζονται»

Πιστός στο δόγμα ότι δεν υπάρχει κρίση χρέους ή ρευστότητας παρά μόνο κρίση ανταγωνιστικότητας, εμφανίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρα τους, υποστήριξε ότι «η Γερμανία θα πιέσει για μεταρρυθμίσεις ώστε οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να προστατευθούν από μελλοντικές κρίσεις, όταν αναλάβει το πηδάλιο της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών και αναδυόμενων οικονομιών», μειώνοντας έτσι τις ελπίδες ότι θα υπάρξουν δημοσιονομικά κίνητρα για να τονωθεί η ανάπτυξη.

«Θα επιμείνουμε αποφασιστικά σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να βελτιωθεί η αντοχή μας έναντι εξελίξεων που έχουν τη δυναμική να οδηγήσουν σε κρίση», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην Bundestag, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει έλλειψη χρέους σ’ αυτόν τον κόσμο, δεν υπάρχει έλλειψη ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών σ’ αυτόν τον κόσμο, όμως υπάρχει σίγουρα έλλειψη ανταγωνιστικότητας σ’ αυτόν τον κόσμο επειδή πολλές χώρες έχουν παραλείψει πολλές μεταρρυθμίσεις».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε ακόμη ότι εξελίξεις που οδηγούν σε κρίσεις μπορούν να εντοπιστούν σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα