«Ριφιφί» στο καρτέλ της κοκαΐνης (…όχι στο Μεντεγίν, στο Κολωνάκι)

Σύμφωνα με μία από τις δεκάδες παραλλαγές του νόμου του Μέρφι, όταν τα πράγματα πάνε καλά, κάτι θα πάει στραβά. Στο ρεπορτάζ όμως που ακολουθεί τα πράγματα όχι απλώς στράβωσαν, αλλά έφτασαν στα όρια του κωμικοτραγικού, που αν το θέμα δεν ήταν τόσο σοβαρό, το πιθανότερο είναι ότι θα αποτελούσε ένα από τα επόμενα επιθεωρησιακά νούμερα του Μάρκου Σεφερλή το καλοκαίρι στο Δελφινάριο.

Ο λόγος για την υπόθεση της αποκάλυψης του καρτέλ κοκαΐνης όχι της πρωτεύουσας της διαφθοράς στην Κολομβία, του Μεντεγίν, αλλά της «πρωτεύουσας» του Αθηναϊκού τζετ-σετ, του Κολωνακίου, που έγινε πρωτοσέλιδο σε πολλά ΜΜΕ, κάνοντας αρκετούς να χάσουν το ύπνο τους φοβούμενοι τυχόν αποκαλύψεις.

Και τι δεν διαβάσαμε…  Για λίστες με προσωπικά τηλέφωνα διασήμων. Για τα συνθήματα και τα παρασυνθήματα όπως «κοκορέτσι», «τσόκο», «κρεμούλα» και άλλα ευφάνταστα προκειμένου να γίνεται με ασφάλεια και διακριτικότητα το νταραβέρι της άσπρης σκόνης.

Για τα λιγότερο ευφάνταστα παρατσούκλια των διακινητών όπως ο «Παππούς», ο «Γαβράκος», ο «Ξάδελφος». Αλλά και για τους επώνυμους που φέρονται να εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση.

Όλοι αναζητούν –περισσότερο για χάρη του κουτσομπολιού και λιγότερο της έρευνας– να μαντέψουν ποιος είναι ο παρουσιαστής και πανελίστας, τα μοντέλα, οι εκρηκτικές ηθοποιοί κ.ά..

Έλειπαν έγγραφα

Ένα πράγμα δεν διαβάσαμε πουθενά και το αποκαλύπτει σήμερα η «Α»: ότι 8 κατηγορούμενοι (είναι οι ΝΙΚΟLLΟ KRISTAQ, DIAMANTI KRISTO, ΚΟΚΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, ALIU RUDOLF, ΣΙΟΥΖΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ, OZMΑΝΙ MYRTEZAN, KΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΚΟΥΣΚΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ) για την εμπορία της κοκαΐνης αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή –άκουσον, άκουσον– η διαβόητη δικογραφία του bar στο Κολωνάκι βρέθηκε σκορπισμένη στο πάτωμα και έλειπαν από αυτή έγγραφα!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η εισαγγελέας Πετρούλα Μακρή, η οποία ελέγχεται για το πρωτοφανές περιστατικό της καθυστέρησης της δικογραφίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να αποφυλακιστούν οι 8 κρατούμενοι.

Η ουσία είναι, λοιπόν, ότι ενώ οι glam εμπλεκόμενοι στο καρτέλ αφέθηκαν ελεύθεροι, μαζί τους «πέταξαν» μετά την  παρέλευση του 18μηνου και οι 8 έμποροι οι οποίοι και πιθανότατα θα έχουν γίνει ήδη… Λούηδες!

Πίσω στο ρεπορτάζ, στην αναφορά της προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο, η εισαγγελέας Π. Μάκρη αναφέρει ότι ενημερώθηκε στις 23/5/2017 ότι εκκρεμούσε «εις χείρας μου» η ανακριτική δικογραφία με ΕΓ 81/2016/216 με προσωρινά κρατούμενους για αδικήματα του νόμου περί ναρκωτικών και με λήξη δεκαοκταμήνου προσωρινής κράτησης στις 19/8/2017.

Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι αναζήτησε την δικογραφία στην υπηρεσία της και «κατόπιν προσωπικής έρευνας βρήκα αυτήν στα εισαγγελικά γραφεία».

Πρόσθεσε ότι «η ανωτέρω δικογραφία ανευρέθη στο πάτωμα των εισαγγελικών γραφείων πλησίον της πόρτας, αναμεμειγμένη με άλλες δικογραφίες και σε συνθήκες μη ασφαλούς φύλαξής της και εξ αυτής απολείπονται έγγραφα».

Σε άλλο σημείο της αναφοράς της επιρρίπτει ευθύνες στην 2η ανακρίτρια ναρκωτικών, Ελένη Γρυπάρη, η οποία επίσης ελέγχεται για την υπόθεση αυτή.

 

Η αναφορά της ανακρίτριας ναρκωτικών

Από την πλευρά της, η κα Γρυπάρη υποστηρίζει ότι ολοκλήρωσε πολύ πιο σύντομα την ανάκριση, παρουσιάζοντας σχετικά έγγραφα στην αναφορά της. Συγκεκριμένα η ανακρίτρια αναφέρει ότι η επίμαχη δικογραφία εισήχθη στο ανακριτικό γραφείο στις 10 Φεβρουαρίου 2016 και τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου διαβιβάστηκε περαιωμένη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αναλυτικά η αναφορά της εισαγγελέως εμφανίζεται στο φωτογραφικό ντοκουμέντο που ακολουθεί..


 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα