Ρητορική μίσους από Ερντογάν: Εγκληματίες Κύπρος, Ισραήλ και Συρία

Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε για ακόμη μία φορά ρεσιτάλ προκλητικότητας

Νέα ρητορική μίσους είχαμε από δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο «Σουλτάνος»  χαρακτήρισε «κράτη εγκληματίες» Κύπρο, Ισραήλ και Σύρια.

«Όσοι μιλούσαν εναντίον μας τώρα κάθονται να συνομιλήσουν μαζί μας», δήλωσε ο Ερντογάν και υποστήριξε ότι η χώρα του δέχεται οικονομικές επιθέσεις.

Τέλος ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «Βρισκόμαστε υπό πολιορκία τα τελευταία 10 χρόνια από τον Καύκασο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, από τα Βαλκάνια μέχρι τη Σύρια».

Να υπενθυμίσουμε ότι στο ίδιο περίπου μοτίβο προκλητικών δηλώσεων προέβη και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς κατηγόρησε την Ελλάδα ότι αυτή έστειλε τα πλοία της για δημιουργούσε εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δηλώσεις που ήρθαν μετά την συνάντηση που είχε ο Τούρκος ΥΠΕΞ στην Άγκυρα με τον γενικό γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με βασικό θέμα συζήτησης την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη δήλωση που έκανε ο Τσαβούσογλου, μετά το τέλος της συνάντησης με τον Στόλτενμπεργκ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «μετά τα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο, έχουμε λάβει μέτρα για τα εθνικά συμφέροντα τα δικά μας και των Τουρκοκυπρίων. Το ΝΑΤΟ ανέλαβε μια πρωτοβουλία. Δεν θέλουμε ένα ατύχημα μεταξύ συμμάχων. Η στάση της Ελλάδας ήταν αρνητική τις πρώτες μέρες. Υπήρξε ένταση, αφού η Ελλάδα έστειλε τα πολεμικά της πλοία στην περιοχή που κάναμε σεισμικές έρευνες. Βλέπουμε ότι η Ελλάδα συμμετέχει πλέον σε αυτές τις συναντήσεις και είμαστε ευτυχείς».

Από την πλευρά του, ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε: «Η ασφάλεια της Τουρκίας είναι σημαντική για το ΝΑΤΟ. Μια ασφαλής τηλεφωνική γραμμή δημιουργήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή η γραμμή είναι ανοικτή 24/7. Αυτός ο μηχανισμός προέκυψε χάρη στις εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών. Ευχαριστώ και τα δύο μέρη για αυτήν τη θετική εξέλιξη. Ελπίζω ότι τα υπάρχοντα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν. Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα