«Ρίχνει στις καλένδες το χρέος της Γερμανίας»

Σφοδρή επίθεση στον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, εξαπολύει με αφορμή τη στάση του στο θέμα της διεκδίκησης πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία, ο Μανώλης Γλέζος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι ο κ. Βενιζέλος «ρίχνει στις καλένδες το χρέος της Γερμανίας» και υπενθυμίζει ότι στην επιτροπή Εθνικής Αμυνας της Βουλής στις 30.7.2014, ο Ευ. Βενιζέλος αναφορικά με τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα δήλωνε επί λέξει: «(…) Το δε ζήτημα της διεθνούς δικαιοδοσίας το έχουμε παραπέμψει, όπως γνωρίζετε, σε μια Επιτροπή υπό την προεδρία του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπου μετέχουν όλες οι αρμόδιες αρχές, η Τράπεζα της Ελλάδος, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να έχουμε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου, για τον αρμόζοντα νομικό χειρισμό της απτής υπόθεσης (…)».

Επίσης, ο κ. Γλέζος αναφέρει ότι η απάντηση του κ. Βενιζέλου στην ερώτηση που κατέθεσε στις 11.2.2014 δείχνει ότι ο υπουργός Εξωτερικών ζητά τώρα και δεύτερη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, βαφτίζοντας τη γνωμοδότηση της παραπάνω επιτροπής «πρόταση». Το ροκάνισμα του χρόνου αποτελεί μέρος της κοροϊδίας ως προς την αντιμετώπιση αυτού του εθνικού θέματος, σημειώνει ο βουλευτής και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, ενώ ρωτάει:

«Φοβάται ο Βενιζέλος να ομολογήσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να ασκήσει πίεση στη γερμανική κυβέρνηση για τις οφειλές της Γερμανίας; Φοβάται να ομολογήσει ότι ρίχνει στις καλένδες το χρέος της Γερμανίας;». «Ας κρίνει ο ελληνικός λαός την απεμπόληση των εθνικών μας θεμάτων εκ μέρους του υπουργού εξωτερικών», τονίζει ο Μανώλης Γλέζος και διαβεβαιώνει: «Εμείς, πάντως, πίσω δεν θα κάνουμε».

Διαβάστε επίσης