Ρωσία: Χάκερ δημιούργησαν ψεύτικο διάγγελμα Πούτιν για ουκρανική εισβολή

Πούτιν: Δεν θα επιτρέψουμε στους κακοπροαίρετους να κλονίσουν την κατάσταση στη χώρα

Στη δράση χάκερ απέδωσε το Κρεμλίνο ένα fake τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό διάγγελμα, που εμφάνιζε τον Βλαντίμιρ Πούτιν να ανακοινώνει ότι η Ουκρανία εισέβαλε στη Ρωσία!

Ο Πούτιν «σίγουρα» δεν απηύθυνε διάγγελμα στο έθνος και το χακαρισμένο μήνυμα, που προβλήθηκε σε πολλά δίκτυα και αναμεταδόθηκε από ραδιοφωνικούς σταθμούς, έχει εξαλειφθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ίδιος δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος ή ποιοι μπορεί να εμπλέκονται και πώς η εκπομπή φαινόταν να περιλαμβάνει τη φωνή και την εικόνα του Ρώσου προέδρου.

Το βίντεο και το ραδιοφωνικό μήνυμα εμφάνιζε τον Πούτιν να απευθύνεται στους Ρώσους ως «αδέρφια και αδερφές» και να κηρύσσει στρατιωτικό νόμο στις περιοχές Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ και Κούρσκ μετά τη φερόμενη ουκρανική εισβολή με την υποστήριξη νατοϊκών οπλικών συστημάτων, που όπως ανέφερε, ξεκίνησε στις 4 π.μ.

Η φωνή που έμοιαζε με εκείνη του Πούτιν καλούσε τους κατοίκους να αποσυρθούν «βαθιά εντός των ρωσικών εδαφών» και είπε ότι θα ανακοίνωνε σύντομα γενική επιστράτευση για να αποκρουστεί η επίθεση. Και κατέληγε με το μήνυμα: «ο εχθρός θα ηττηθεί, η νίκη θα είναι δική μας».

Το fake μήνυμα του Πούτιν προβλήθηκε μετά από μάχες που ξέσπασαν πρόσφατα στην περιοχή του Μπέλγκοροντ με εισβολές από ουκρανικά εδάφη μιας ρωσικής πολιτοφυλακής, που έχει όπως λέει στόχο την ανατροπή του Ρώσου προέδρου.

Η Ρωσία προετοιμάζεται επίσης για την πολυαναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση με στόχο την ανάκτηση του ελέγχου των κατεχόμενων από τις ρωσικές δυνάμεις περιοχών της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα