Ρωσία: Η Δύση δεν επιτρέπει στους Ουκρανούς «να σκεφτούν την ειρήνη»

«Τώρα είναι η στιγμή που οι δυτικές κυβερνήσεις στοιχηματίζουν τα πάντα στη συνέχιση του πολέμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Η Μόσχα κατηγόρησε χθες Κυριακή δυτικά κράτη πως αποτρέπουν τη διεξαγωγή ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία διότι ο σκοπός τους είναι να τραβήξει ο πόλεμος σε μάκρος (φωτογραφία του AP/Rodrigo Abd, επάνω, από την Μπούτσα της Ουκρανίας).

«Στοιχηματίζουν τα πάντα»

«Τώρα είναι η στιγμή που οι δυτικές κυβερνήσεις στοιχηματίζουν τα πάντα στη συνέχιση του πολέμου», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, τόνισε, η Δύση δεν επιτρέπει στους Ουκρανούς ούτε «να σκεφτούν την ειρήνη», ούτε «να μιλήσουν για αυτήν», ούτε «να συζητήσουν» με τη ρωσική πλευρά.

Αναφερόταν σε δηλώσεις δυτικών πολιτικών, που επισήμαιναν πως δεν θέλουν να ασκήσουν καμία πίεση στην ουκρανική κυβέρνηση όσον αφορά στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Οι αξιώσεις της Μόσχας

Μολαταύτα, η στιγμή να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις θα έρθει, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

Ο κ. Πεσκόφ διεμήνυσε ξανά πως για να αποκατασταθεί η ειρήνη, το Κίεβο θα χρειαστεί να αποδεχθεί τις αξιώσεις της Μόσχας – οι οποίες, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνουν την αναγνώριση της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία, από το 2014, και επίσης την αναγνώριση της απόσχισης των περιφερειών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Η ουκρανική κυβέρνηση απορρίπτει τις απαιτήσεις αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα