Ρωσία και ΗΑΕ ζητούν τον τερματισμό των επιθέσεων κατά του Ιράν και των κρατών του Κόλπου
Τηλεφωνική επικοινωνία του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ με τον σεΐχη Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και ο ομόλογός του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σεΐχης Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ, ζήτησαν την Κυριακή (8/3) τον τερματισμό όλων των επιθέσεων τόσο κατά του Ιράν όσο και των κρατών του Κόλπου, επισημαίνοντας ότι χρειάζονται νέες διπλωματικές πρωτοβουλίες για να εξασφαλιστεί μακροπρόθεσμα η ασφάλεια στην περιοχή.
Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για τη μεταξύ τους τηλεφωνική συνομιλία, «η προσοχή επικεντρώθηκε στην ανάγκη να σταματήσουν οι επιθέσεις που οδήγησαν σε θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού και προκάλεσαν ζημιά σε πολιτικές υποδομές τόσο στις αραβικές χώρες του Κόλπου όσο και στο Ιράν».
Σημειώνεται, ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν κρατήσει καλές σχέσεις και με τη Ρωσία και με την Ουκρανία κατά τη διάρκεια του τετραετούς πολέμου μεταξύ τους, ενώ έχουν αναλάβει ρόλο μεσολαβητή σε συνομιλίες και έχουν οργανώσει ανταλλαγές αιχμαλώτων πολέμου.