Ρωσία: «Τζούφιες» οι δοκιμές των S-400 από τους Τούρκους

Τι λένε ρωσικά ΜΜΕ για τις άκαρπες δοκιμές του ρωσικού πυραυλικού συστήματος

Την είδηση ότι απέτυχαν στη δοκιμή του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 οι Τούρκοι, υποστηρίζει δημοσίευμα ρωσικών ΜΜΕ.

Η δοκιμαστική εκτόξευση της περασμένης Παρασκευής ανοικτά της Σινώπης, στη Μαύρη Θάλασσα, απέτυχε επειδή η Τουρκία αρνήθηκε τη συνδρομή Ρώσων ειδικών, αναφέρει ο ρωσικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Avia, που ειδικεύεται σε αμυντικά θέματα.

«Τζούφιες» οι δοκιμές – Δεν παρατηρήθηκαν εκρήξεις

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατέγραψαν τις εκτοξεύσεις των πυραύλων του συστήματος S-400, αλλά δεν παρατηρήθηκαν εκρήξεις από την εξουδετέρωση των στόχων.

Η Τουρκία προχώρησε στη δοκιμή των S-400 αψηφώντας τις απειλές κυρώσεων από τις ΗΠΑ, που επιμένουν ότι το ρωσικό σύστημα αεράμυνας υπονομεύει την άμυνα του ΝΑΤΟ.

Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν προβεί σε επίσημα σχόλια για την εκτόξευση των πυραύλων. Ειδικός δήλωσε στο Avia ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη των στόχων, ούτε κάποια έκρηξη των κεφαλών των πυραύλων. Πέραν τούτου, οι πύραυλοι ακολούθησαν ευθεία πορεία, πράγμα που υποδεικνύει ότι δεν «κυνηγούσαν» κάποιο στόχο. Τόνισε δε ότι οι S-400 μπορούν να δοκιμαστούν κατά πυραύλων ή μαχητικών αεροσκαφών και όχι εναντίον μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα