Ρωσία: Βασανιστήρια… ύπνου καταγγέλλει ο Αλεξέι Ναβάλνι

Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου υποστηρίζει ότι οι δεσμοφύλακες του στερούν τον ύπνο

Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι είπε, σε καταγγελία προς τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας, ότι οι δεσμοφύλακες του σωφρονιστικού ιδρύματος στο οποίο κρατείται τον εμποδίζουν να κοιμηθεί, μια πρακτική που παρομοίασε με βασανιστήρια.

Οι δεσμοφύλακες «μου στερούν τον ύπνο, πρόκειται για μια ντε φάκτο προσφυγή σε βασανιστήρια μέσω της στέρησης ύπνου», γράφει ο ίδιος, εξηγώντας πως τον ξυπνούν «οκτώ φορές μέσα στη νύχτα», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα σήμερα, μία από τους δικηγόρους του δήλωσε πως ο Ναβάλνι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας εδώ και εβδομάδες στη φυλακή. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για οξείς πόνους στη μέση, ενώ πρακτικά δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το ένα από τα πόδια του.

«Κατά τη γνώμη μου, η υγεία του βρίσκεται σε κακή κατάσταση, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρούς πόνους στη μέση και το δεξί πόδι. Ένα από τα πόδια του πρακτικά δεν λειτουργεί», εξήγησε η δικηγόρος Όλγκα Μιχαΐλοβα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Rain TV». Σύμφωνα με την ίδια, οι εκκλήσεις των συνηγόρων του προκειμένου να του δοθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα έχουν αγνοηθεί εδώ και τέσσερις εβδομάδες.

Την ίδια ώρα, η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι ζήτησε σήμερα την άμεση αποφυλάκισή του, ώστε να λάβει φροντίδα από γιατρούς που εμπιστεύεται. Σε ανάρτηση στο Instagram, η Γιούλια Ναβάλναγια περιέγραψε όσα συμβαίνουν στον σύζυγό της ως προσωπική εκδίκηση για την αντιπολιτευτική του δράση, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να σταματήσει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα