Ρωσία: Ξανάρχισαν οι πτήσεις προς Αγία Πετρούπολη

Υπήρξαν αναφορές για «ιπτάμενο αντικείμενο» - Απογειώθηκαν καταδιωκτικά για αναγνώριση

Ξανάρχισαν οι πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο Πούλκοβα της Αγίας Πετρούπολης σύμφωνα με το πρακτορείο Ria.

Νωρίτερα, η δημοτική αρχή ανακοίνωσε την αναστολή τους μέχρι νεωτέρας, καθώς στην περιοχή είχε εντοπιστεί ιπτάμενο αντικείμενο, αγνώστου ταυτότητας, πιθανόν τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Πάντως, δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο για τους λόγους της αναστολής ή για τον τρόπο έρευνας του άγνωστου αντικειμένου.

Ο δήμος της Αγίας Πετρούπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας, είχε ανακοινώσει μέσω Telegram πως όλες οι πτήσεις ανεστάλησαν ως τουλάχιστον τις 12:00 (τοπική ώρα· 11:00 ώρα Ελλάδας). Πάντως, ο λόγος της απόφασης δεν διευκρινίστηκε.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως ο εναέριος χώρος σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Πούλκοβα θα παρέμενε κλειστός ως τις 13:20 (12:20), επικαλούμενο πηγή που δεν κατονόμασε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Baza, που το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημείσε πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει, ιπτάμενο αντικείμενο «άγνωστης ταυτότητας» είχε στην περιοχή και απογειώθηκαν εσπευσμένα καταδιωκτικά για αναγνώριση ή/και αναχαίτιση.

Την ίδια πληροφορία μετέδωσε επίσης το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Μεταξύ άλλων, πέντε πτήσεις που είχαν αναχωρήσει από τη Μόσχα για την Αγία Πετρούπολη έκαναν αναστροφή και επέστρεφαν στην πρωτεύουσα στις 11:00 (τοπική ώρα· στις 10:00 ώρα Ελλάδας), αφού αρχικά έκαναν κύκλους, σύμφωνα με δεδομένα που αναρτήθηκαν στον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightRadar24.

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου φαίνεται πως επηρεάζει επίσης πτήσεις προς τον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ, που πρέπει να διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Αγίας Πετρούπολης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα