Ρώσικος ”σπόρος” στην Βρετανία – Υπόθεση κατασκοπείας εν εξελίξει

Βρετανός συνελήφθη στη Γερμανία με την υποψία της κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, που οι γερμανικές δικαστικές αρχές κατονομάζουν ως Ντέιβιντ Σ., εργαζόταν για τη βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο. Φέρεται να διοχετεύει αρχεία στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες «τουλάχιστον σε μία περίπτωση» με αντάλλαγμα άγνωστο ύψος χρηματικού ποσού.

Συνελήφθη έξω από το Βερολίνο την Τρίτη και ήδη οι γερμανικές αρχές έχουν πραγματοποιήσει έρευνα στο σπίτι του, αλλά και στο γραφείο του για περαιτέρω στοιχεία.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων πως το Βερολίνο έχει λάβει πολύ σοβαρά την υπόθεση, τονίζοντας πως η κατασκοπεία σε βάρος ενός στενού συμμάχου σε γερμανικό έδαφος είναι ανεπίτρεπτη.

Η σύλληψη προήλθε έπειτα από συνεργασία των βρετανικών και των γερμανικών αρχών. Έτσι, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για έναν 57χρονο που διαμένει στη Γερμανία. Ο συλληφθείς αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα έγγραφα που διέρρευσε ο Βρετανός είχαν να κάνουν με σχέδια αναχαίτισης τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 57χρονος δεν διαθέτει διπλωματική ασυλία.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα