Ρώσοι χάκερς επιτέθηκαν στην Ελλάδα για «τη βοήθεια στο ΝΑΤΟ και την προδοσία της Ρωσίας»

«Η Ελλάδα βοηθά τις Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, η Killnet βοηθά την Ελλάδα να γίνει η φτωχότερη χώρα της ΕΕ», ανέφεραν μεταξύ άλλων

Η δικτυακή υποδομή της Ελλάδας έχει δεχθεί κυβερνοεπίθεση για την υποστήριξη στο ΝΑΤΟ και δράση κατά της Ρωσίας, ανέφερε η ομάδα χάκερ Killnet στο κανάλι της στο Telegram, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

«Βοήθεια στο ΝΑΤΟ, προδοσία της Ρωσίας»

«Αποκλείουμε την κρατική δικτυακή υποδομή της Ελλάδας για τη βοήθεια στο ΝΑΤΟ και την προδοσία της Ρωσίας», έγραψαν οι χάκερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ισχυρίζονται ότι μπλόκαραν τους προσωπικούς λογαριασμούς όλων των χρηστών στην Ελλάδα, όλες τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και το έργο της εθνικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Cosmote.

Επιπλέον, στόχοι τους έγιναν οι δικτυακοί τόποι του υπουργείου Υγείας, του υπουργείου Αμυνας και του Ελληνικού Στρατού.

«Τίποτα προσωπικό, συμβάλλετε στον θάνατο του λαού μας – εμείς συμβάλλουμε στον θάνατο του δικού σας!» ανέφερε η οργάνωση.

«Η Ελλάδα βοηθά τις Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, η Killnet βοηθά την Ελλάδα να γίνει η φτωχότερη χώρα της ΕΕ», προσέθεσε, μεταξύ άλλων.

Προηγουμένως, χάκερ Killnet πραγματοποίησαν επιθέσεις DDoS στον ιστότοπο της Βουλγαρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, στις ιστοσελίδες 14 αμερικανικών αεροδρομίων, στις ιστοσελίδες κυβερνητικών υπηρεσιών της Μολδαβίας και σε άλλους κρατικούς δικτυακούς τόπους των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όπως μεταδίδει το echedoros-a.gr, επικαλούμενο το Ria Novosti.

Ποια είναι η ομάδα Killnet

Η φιλορωσική ομάδα hacking, με το όνομα Killnet, εμφανίστηκε τον Μάρτιο του 2022. Τ’ όνομά της προήλθε από ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή επιθέσεων DDoS (Distributed Denial of Service).

Μια επίθεση DDoS κατακλύζει έναν διακομιστή-στόχο με τεράστια διαδικτυακή επισκεψιμότητα, εμποδίζοντας τους χρήστες να συνδεθούν σε ιστότοπους και ν’ αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες.

«Στόχος του Killnet είναι να κάνει τους Ευρωπαίους να πληρώσουν για την κατηγορηματική υποστήριξή τους στην Ουκρανία και να τιμωρήσουν τις δυτικές κυβερνήσεις για το αντιρωσικό τους συναίσθημα», είχε δηλώσει ο ερευνητής Στέφαν Σοεσάντο στο Politico.

Σύμφωνα με το Politico, πολλοί Ρώσοι υποστηρίζουν θερμά το Killnet, θεωρώντας τις πράξεις του ηρωικές.

Η ομάδα αυτή δεν θυμίζει και πολύ τους υψηλά καταρτισμένους χάκερς των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και μοιάζει περισσότερο μ’ έναν θυμωμένο, εθνικιστικό διαδικτυακό όχλο, οπλισμένο με χαμηλού βαθμού επιθετικά εργαλεία στον κυβερνοχώρο.

«Λειτουργεί με συναισθηματικό τρόπο»

Η μεγάλη του επιτυχία είναι ότι καταφέρνει να στήσει μία δική του αφήγηση γύρω από τον πόλεμο, συμβατή κατά πολύ με την επίσημη ρωσική και σ΄ αντίθεση με τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνική δικτύωσης των υπόλοιπων χωρών.

«Το KillNet λειτουργεί με συναισθηματικό τρόπο. Επιδιώκει εκδίκηση και αντίποινα για αδικήματα που πιστεύει ότι έχουν γίνει εναντίον της Ρωσίας και του λαού της», είχε αναφέρει στο Politico ο ερευνητής, γνωστός με το διαδικτυακό ψευδώνυμό, CyberKnow, που παρακολουθεί τέτοιες ομάδες κυβερνοαπειλών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα