Ρουμανία: Αυτή θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του οδηγού του μοιραίου λεωφορείου

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για πρόκληση σωματικών βλαβών

Την υπερασπιστική του γραμμή προετοιμάζει ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου στη Ρουμανία, το οποίο συγκρούστηκε με πινακίδα, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας 53χρονος από τη Λάρισα και να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.

Αυτό που αναμένεται αρχικά είναι εάν θα επιβληθούν κατηγορίες σε βάρος του οδηγού. Πρόκειται για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια για τον 53χρονο άνδρα από τη Λάρισα που έχασε τη ζωή του, καθώς και για την πρόκληση σωματικών βλαβών στους 25 ανθρώπους που επέβαιναν στο λεωφορείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο οδηγός και ο δικηγόρος του είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν στη Ρουμανία ανά πάσα στιγμή, όταν δηλαδή κληθεί ο οδηγός από τις δικαστικές αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπερασπιστική γραμμή του 50χρονου θα βασιστεί σε επιχειρήματα ειδικών εμπειρογνωμόνων για οδικά δυστυχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που θα θέσει η πλευρά του οδηγού είναι τα εξής:

  • Λανθασμένος τρόπος τοποθέτησης της γέφυρας
  • Υπερβολικά βαρύ υλικό κατασκευής
  • Τουλάχιστον έξι ατυχήματα από τον Σεπτέμβριο, όταν και ανακατασκευάστηκε
  • Παλαιού τύπου κατασκευή

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης έχουν εμφανιστεί ιδιαίτερα επικριτικά σχετικά με την ανακατασκευή της αερογέφυρας από τον Σεπτέμβριο, επισημαίνοντας τα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί.

Η υπεράσπιση του οδηγού αναμένεται να τονίσει πως πλέον υπάρχουν πιο σύγχρονοι μέθοδοι αποτροπής ατυχημάτων, που λειτουργούν με αισθητήρες και παράγουν ήχους και οπτικά μηνύματα στους οδηγούς.

Δείτε το βίντεο-σοκ από τη στιγμή της σύγκρουσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα