Ρουσόπουλος: Η ΝΔ πορεύεται σαν μια γροθιά στο δρόμο για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή

«Παρά τις τεχνητές έριδες που προσπαθεί συστηματικά να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατασκευάζοντας φανταστικούς εχθρούς (με αγαπημένους την «ακροδεξιά» και το «νεοφιλελευθερισμό») η ΝΔ πορεύεται σαν μια γροθιά στο δρόμο για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή», τονίζει σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Εκφράζει την ιδιαίτερη εκτίμησή του στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, θεωρεί ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος «επιτελεί με άψογο τρόπο τα καθήκοντά του», σημειώνοντας, ταυτόχρονα ότι για το πρόσωπο που η ΝΔ θα στηρίξει για τη θέση του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα, «είναι ακόμα νωρίς να μιλήσει κανείς».

 

Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι η θέση του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι το 2008 «απέκλειε την είσοδο των Σκοπίων στον ΝΑΤΟ με το όνομα Μακεδονία. Απλά και ξεκάθαρα. Η δε πράξη του Κώστα Καραμανλή ήταν μια γενναία πράξη υψηλής πατριωτικής ευθύνης», προσθέτοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση «παραχώρησε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στο γειτονικό κράτος, είπε «ναι» εκεί όπου όλες οι άλλες κυβερνήσεις έλεγαν «όχι» ακριβώς επειδή η γλώσσα αποτελεί συστατικό στοιχείο της εθνικής ταυτότητας ενός λαού. Τις οδυνηρές συνέπειες τις βιώνουμε ήδη».

Ερωτηθείς για τη «μάχη του ‘βασικού μετόχου’» είπε ότι «χάθηκε τότε μια ευκαιρία να εκκαθαριστεί το τοπίο της διαπλοκής», σημειώνοντας, «η ΕΕ όχι μόνο δεν στάθηκε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, αλλά την ανέστειλε». Και, «χάθηκε γιατί βρεθήκαμε μόνοι έναντι όλων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρει ότι ο Κώστας Καραμανλής «ως βουλευτής παραμένει στην ενεργό πολιτική, παρών στην πρώτη γραμμή για τις μεγάλες μάχες της παράταξης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα