Ρωσία: Τέρμα τα αεροσκάφη άνω των 23 ετών

Το κυβερνών κόμμα της  Ρωσίας κατέθεσε σήμερα ένα σχέδιο νόμου με το οποίο θα απαγορευτεί σε αεροσκάφη ηλικίας άνω των 20 ετών να εκτελούν εμπορικές πτήσεις, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, τρεις ημέρες μετά τη συντριβή ενός «γερασμένου» Μπόινγκ 23 ετών. Ο νόμος, εφόσον εγκριθεί από τη Δούμα, θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, ένα από τα βασικά προβλήματα του ρωσικού εναέριου στόλου είναι «η μεγάλη ηλικία των αεροσκαφών» που το 2011 ανερχόταν στα 21 χρόνια, κατά μέσο όρο, ήταν δηλαδή πολύ υψηλότερη από αυτήν των δυτικών χωρών.

Την Κυριακή ένα Μπόινγκ 737 συνετρίβη στο αεροδρόμιο του Καζάν, στο Ταταρστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 50 άνθρωποι. Το αεροπλάνο αυτό πετούσε από το 1990 και είχε χρησιμοποιηθεί από επτά εταιρείες συνολικά, μεταξύ των οποίων από την Air France και την Uganda Airlines. Το 2001 στη Βραζιλία είχε υποστεί σοβαρές ζημιές σε ένα ατύχημα.

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες ενδείξεις, η τραγωδία της Κυριακής οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε ανθρώπινο λάθος και όχι σε πρόβλημα του αεροπλάνου.

 

Διαβάστε επίσης