ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: “Η κυβέρνηση ακολουθεί κατά γράμμα το δόγμα του Χότζα με τα υπερπλεονάσματα”

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής την έκθεση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου που αποκαλύπτει θηριώδη υπερπλεονάσματα 5,19% για το 2022.  «Η έκθεση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου επιβεβαιώνει ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης μετά τα μνημόνια θα υπακούει στο δόγμα του Χότζα. Έβαζε στο μικρό σπίτι ζώα για να κάνει τους ενοίκους να νοιώσουν άνετα στη συνέχεια, βγάζοντας μερικά από αυτά» σχολίασε ο Γραμματέας Τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής, Φίλιππος Σαχινίδης.

Όπως τόνισε «η κυβέρνηση καταθέτει ένα σχέδιο που στηρίζεται στην υπερφορολόγηση και στην εξάντληση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Δημιουργεί θεωρητικά υπερπλεονάσματα της τάξης του 5% του ΑΕΠ σε βάρος των νοικοκυριών και των επενδύσεων. Μετά με εφάπαξ παροχές δίκην φιλοδωρήματος θα επιστρέψει ένα μικρό μέρος από όσα με φόρους αφαίρεσε από τους πολίτες».

Κατά τον Φ. Σαχινίδη, ο σχεδιασμός αυτός είναι μετέωρος, επικαλούμενος και την σχετική επισήμανση της έκθεσης του Δημοσιονομικού Συμβουλίου. Όπως τόνισε ο κυβερνητικός σχεδιασμός στηρίζεται στην εκτίμηση ότι σε συνθήκες υπερφορολόγησης θα συνεχίσουν να αυξάνονται η κατανάλωση και οι επενδύσεις και έτσι θα έχουμε για την τριετία 2018-2022 ρυθμούς αύξησης άνω του 2%. «Όλα αυτά την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι οικονομολόγοι του έκαναν πολιτική καριέρα στην πλάτη των πολιτών ισχυριζόμενοι ότι η λιτότητα αφαιρεί από την ανάπτυξη. Σήμερα φαίνεται να προσχωρούν στις πιο ακραίες θεωρητικές σχολές οικονομολόγων που υποστηρίζουν ότι η λιτότητα τροφοδοτεί την ανάπτυξη. Εύγε!!» κατέληξε ο Φ. Σαχινίδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα