«Σαφάρι» της ΕΛ.ΑΣ. σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας καθώς και για την πώληση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών.

Πιο αναλυτικά, το χρονικό διάστημα από 13 έως 18 Ιανουαρίου, κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν ελέγχους σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας. Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

Στην Αττική:
Σε καφετέρια-εστιατόριο, δεσμεύθηκαν (8) φιάλες αλκοολούχων ποτών.
Σε καφετέρια, δεσμεύθηκαν τέσσερις (4) φιάλες αλκοολούχων ποτών.
Σε καφετέρια-εστιατόριο, δεσμεύθηκαν δύο (2) φιάλες αλκοολούχων ποτών.
Σε καφετέρια, δεσμεύθηκαν τέσσερις (4) φιάλες αλκοολούχων ποτών.
Σε εστιατόριο-καφέ μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε καφέ-εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση (2) αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και βεβαιώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στη Θεσσαλονίκη:
Σε εταιρεία χονδρικού εμπορίου καπνού, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ βεβαιώθηκαν ακόμη (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων ποτών θα ελεγχθούν για τη νόμιμη διακίνησή τους, μέσω της ένωσης Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π.) και θα αποσταλούν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τυχόν νόθευση του περιεχομένου τους. Τέλος, για τις παραπάνω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Κώστας Παπαδόπουλος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα