Sail to Freedom: Η µεγάλη γιορτή της Οµογένειας στη Νέα Υόρκη για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Στις 6 Ιουνίου, η καρδιά του Απανταχού Ελληνισµού θα χτυπήσει στη Νέα Υόρκη. Στην πόλη των ΗΠΑ θα διοργανωθεί η επετειακή εκδήλωση «SAIL TO FREEDOM» (www.greece2021.nyc), η οποία αποτελεί ύµνο για τη συµπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και για τη συµβολή που είχε ο φιλελληνισµός σε αυτήν. Πρόκειται για µία εντυπωσιακή εκδήλωση, η οποία θα αναδείξει το καθοριστικό ρόλο των φιλελλήνων και ιδιαίτερα των φιλελλήνων της Αµερικής.

Το βασικό µέρος των δρώµενων θα περιλαµβάνει µία παρέλαση κλασικών σκαφών στη θάλασσα της Νέας Υόρκης. Με αυτό τον τρόπο θα αναδειχθεί η συνεισφορά της Ελληνικής Ναυτιλίας στην Εθνική Εξέγερση του 1821. Τα σκάφη θα καταλήξουν συµβολικά στο Άγαλµα της Ελευθερίας, το οποίο συµβολίζει την ελευθερία όλων των Εθνών.

«Γιορτάζουµε το ελληνικό πνεύµα, τις αξίες µας και τις έννοιες «Ελευθερία» και «Δηµοκρατία» µε ένα εµπνευσµένο και µοναδικό εγχείρηµα που θα µαγνητίσει τα φώτα όλου του κόσµου.

Οι πρόγονοι µας πάλεψαν και πέθαναν όχι µόνο για τη χώρα αλλά και για την ιδέα της ελεύθερης βούλησης, της ελεύθερης έκφρασης, της ελεύθερης δράσης και για την ελευθερία που απορρίπτει την τυραννία», δήλωσε η Ευαγγελίνα Πλακάς, εκδότρια του Hellenic Golden Directory και της οµογενειακής ενηµερωτικής ιστοσελίδας https://www.hellenicdailynewsny.com.

Επίτιµος Επικεφαλής της διοργάνωσης είναι ο οµογενής επιχειρηµατίας, µε ευρύτατη δράση στην κοινωνική αλληλεγγύη, Γιάννης Κατσιµατίδης. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δηµοσιογράφος Ευλαµπία Ρέβη, ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κώστας Κιµούλης. Η µουσική θα είναι του Νίκου Τερζή.

Την έναρξη της εκδήλωσης θα κηρύξει η παράδοση της Μανιάτικης Σηµαίας «ΝΙΚΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» από τη Μανιάτισσα διακεκριµένη δηµοσιογράφο Σπυριδούλα Ίριδα Σπανέα. Η επίσηµη οµιλία από την Katherine Elizabeth Fleming, Πρύτανη και Καθηγήτρια Τµήµατος Ιστορίας του Πανεπιστηµίου της Νέας Υόρκης, και η απαγγελία σε ποίηση της Κλέλιας Χαρίση, δηµοσιογράφου και Βραβευµένης ποιήτριας ( αφιερωµένη στα 200 χρόνια απο την Ελληνική Επανάσταση), θα σηµατοδοτήσουν την έναρξη του Κεντρικού Event.

Όταν η νηοποµπή θα φτάσει στο Άγαλµα της Ελευθερίας, η διεθνώς αναγνωρισµένη performer εναέριου χορού Τζένιφερ Κόβατς, θα πραγµατοποιήσει µία εντυπωσιακή παράσταση µε πολλούς συµβολισµούς.

Υποστηρικτές της καµπάνιας «Sail to Freedom» είναι Έλληνες που αποτελούν το µέλλον της χώρας, όπως Ολυµπιονίκες και πρωταθλητές που δόξασαν τα ελληνικά χρώµατα και προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης, των επιχειρήσεων, της πολιτικής και των γραµµάτων.

Ανάµεσά τους είναι οι:

-Στέφανος Τσιτσιπάς, Επαγγελµατίας Αθλητής Αντισφαίρισης

-Μαρία Σάκκαρη, Επαγγελµατίας Αθλήτρια Αντισφαίρισης

-Λευτέρης Πετρούνιας, Χρυσός Ολυµπιονίκης στους Κρίκους

-Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ερµηνεύτρια

-Ιωάννης Μελισσανίδης, Χρυσός Ολυµπιονίκης (1996)

-Παναγιώτης Τριανταφύλλου, Αργυρός Παραολυµπιονίκης Ξιφασκίας

-Σάκης Τανιµανίδης, Τηλεπαρουσιαστής

-Παναγιώτης Μάντης, Χάλκινος Ολυµπιονίκης (Ιστιοπλοϊα)

-Παύλος Καγιαλής, Χάλκινος Ολυµπιονίκης (Ιστιοπλοϊα)

-Κλέλια Χαρίση, Δηµοσιογράφος – ποιήτρια

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα