Σαϊτιά Καλογρίτσα στην καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ – «Διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης»

Τι κατέθεσε ο εργολάβος σχετικά με τις καταγγελίες του περί εμπλοκής του Νίκου Παππά στον διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες το 2016

Με… σαϊτιά στην καρδιά της αξιοπιστίας του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ παρομοιάζεται η σημερινή κατάθεση του «τοξοβόλου» Καλογρίτσα που  φέρεται να υποστήριξε ενώπιον της Πταισματοδίκη Αμαρουσίου ότι διεκπεραίωνε εντολές της τότε κυβέρνησης.

Ο εργολάβος, άλλοτε ιδιοκτήτης της πτωχευμένης πλέον εταιρείας «ΤΟΞΟΤΗΣ», παρέμεινε περίπου δυόμισι ώρες στο γραφείο της δικαστικής λειτουργού προκειμένου να καταθέσει σχετικά με τα όσα ο ίδιος έχει καταγγείλει σχετικά με εμπλοκή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στον διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Θυμίζεται ότι ο Χρ. Καλογρίτσας έχει καταθέσει μήνυση κατά των υπευθύνων του λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού CCC που διεκδικεί από την εταιρεία «Τοξότης» του Καλογρίτσα ποσό περίπου €3.000.000. Η πλευρά Καλογρίτσα υποστηρίζει πως το εν λόγω ποσό, που εμφανίζονται ως προκαταβολή για υπεργολαβία της «Τοξότης» στην κατασκευή εμπορικού κέντρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που είχε αναλάβει η CCC, αφορούσαν συμφωνία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τους επικεφαλής της CCC για τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα που θα απηχούσε τις θέσεις της τότε συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Χρ. Καλογρίτσα να υποστηρίζει ότι «διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης» και να περιγράφει τις συζητήσεις που έκανε με τον Ν. Παππά ο οποίος, σύμφωνα με τον εργολάβο, τον καθησύχαζε πως από τον ίδιο ήθελαν μόνο το όνομα του και όχι χρήματα καθώς είχαν εξασφαλίσει 25 εκατομμύρια καθώς και τα 3 εκατομμύρια που χρειάζονταν για την εγγυητική που απαιτούσε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Χρ. Καλογρίτσας φέρεται, επίσης, να επανέλαβε όσα έχει ήδη αναφέρει περί της πορείας που είχαν τα επίμαχα 3 εκατομμύρια όταν «υπαναχώρησε η CCC» οπότε -κατά τον κ. Καλογρίτσα- μετά από υπόδειξη του τότε υπουργού τα χρήματα δόθηκαν για την έκδοση εφημερίδας.

Ενώπιον της πταισματοδίκη έχουν ήδη καταθέσει άλλοι δύο μάρτυρες από εκείνους που έχει προτείνει ο εργολάβος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα