Σακελλαροπούλου: «Παραλογισμός η άρνηση για τον κορωνοϊό και η μη χρήση μάσκας»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Διεθνούς Ένωσης Ανωτάτων Διοικητικών Δικαστηρίων μίλησε για τους αρνητές του ιού

Στο ζήτημα των αρνητών του κορωνοϊού αναφέρθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με εκπροσώπους της Διεθνούς Ένωσης Ανωτάτων Διοικητικών Δικαστηρίων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο φαινόμενο των διαδηλώσεων ενάντια στα μέτρα προστασίας χαρακτηρίζοντας παραλογισμό την άρνηση του κορωνοϊού. «Πολίτες που διαδηλώνουν σε όλον τον κόσμο ενάντια στις μάσκες, που δεν συμφωνούν με τη διατήρηση των αποστάσεων, που φτάνουν ως και να αρνούνται την ίδια την ύπαρξη του ιού. Όλοι μας, ωστόσο, το γνωρίζουμε πολύ καλά: Στον κόσμο μας ανθίζουν όλα τα λουλούδια και, δυστυχώς, ο παραλογισμός καλά κρατεί», σημείωσε.

Παράλληλα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έθεσε και το ζήτημα ισορροπίας ανάμεσα στην ατομική ελευθερία και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας λέγοντας ότι τα μέτρα που να λάβουν οι κυβερνήσεις θέτουν στους διοικητικούς δικαστές, πολύ ευαίσθητα ερωτήματα όπως «ποιους περιορισμούς ατομικών ελευθεριών μπορούμε να ανεχθούμε χωρίς να υπονομεύσουμε τον πυρήνα τους; Σε ποια έκταση μπορεί να περιοριστεί η οικονομική ελευθερία προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία, χωρίς η ύφεση που ακολουθεί να γονατίσει την κοινωνία»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα