Σάλος με τις εκλογές στην ΕΟΚ

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο Φάνης Χριστοδούλου τέθηκαν αντιμέτωποι ουσιαστικά στην πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου στο νέο Δ.Σ.

Ο Φάνης προτάθηκε από τον Παναγιώτη Φασούλα και μάλιστα για πρώτη φορά υπήρξε συνεργασία με την πλευρά του Βαγγέλη Λιόλιου, που στήριξε την συγκεκριμένη υποψηφιότητα, αφού είχε προαναγγείλει άλλωστε πως δεν πρέπει να μπει στη θέση ο τέως πρόεδρος της ΕΟΚ.

Η διαδικασία άρχισε, αλλά πριν ολοκληρωθεί ο Βασιλακόπουλος απαίτησε να μην συμμετάσχει ο Ιωάννης Καλαϊτζάκης. Οι υπόλοιπες πλευρές επέμειναν ότι έχει δικαίωμα, υπήρξε κόντρα ανάμεσα στους εμπλεκόμενους, το μικρό “πραξικόπημα” δεν είχε συνέχεια και ο Βασιλακόπουλος αποχώρησε από το zoom.

Ο Βασιλακόπουλος είχε 9 ψήφους και ο Χριστοδούλου 8 δίχως τον Καλαϊτζάκη, ενώ με την παρουσία του Κρητικού παράγοντα, προέκυπτε ισοπαλία 9-9. Γι αυτό υπήρξε διαφωνία και μπάχαλο.

Οι υπόλοιποι – η πλευρά Λιόλιου και Φασούλα – συνέχισαν κανονικά, όμως επί της ουσίας η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη στη 13:00 το μεσημέρι. Ισως όμως να συνεχιστεί και σήμερα, αφού για κάτι τέτοιο επιμένουν Φασούλας και Λιόλιος.

Απο τα 21 μέλη, τα δύο ψήφισαν λευκό (Αλεξόπουλος και Γαλατσόπουλος ως εκπρόσωπος της ΕΟΚ), ενώ ο Λόρτος δεν παρέστη. Ο ΕΣΑΚΕ, πάντως, μοιράστηκε, καθώς ο Δουβής ψήφισε Βασιλακόπουλο και ο Μήλα τον Χριστοδούλου, γεγονός που προκάλεσε αντίδραση από τα υπόλοιπα μέλη της λίγκας, που συγκάλεσαν έκτακτο ΔΣ, προκειμένου να τηρηθεί αυστηρή ουδετερότητα. Ακόμα κι αν συμβεί αυτό, Βασιλακόπουλος και Χριστοδούλου θα έχουν από 8 ψήφους.

Αντίδραση Παπανικολάου

Αιχμηρός ήταν ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ Άγγελος Παπανικολάου όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ομοσπονδία, αναφορικά με τον Παναγιώτη Φασούλα και τον Βαγγέλη Λιόλιο.

Η τοποθέτηση του Άγγελου Παπανικολάου, αναφέρει:

«Με θλίψη και άκρατο προβληματισμό διαπιστώνουμε τις τελευταίες ώρες σχηματισμό πραξικοπηματικής – «τζούφιας» – διοίκησης εκ μέρους των υποψήφιων προέδρων κ.κ. Φασούλα, Λιόλιου. Μέσα σε λίγες ώρες αποκαλύφθηκε το πραγματικό προσωπείο, για το οποίο μιλάμε από την πρώτη στιγμή, ξεχνώντας την ομόνοια και την ενότητα του χώρου αλλά και την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών.

Οι κ.κ. Φασούλας, Λιόλιος προχώρησαν στη δημιουργία μιας διοίκησης, η οποία είναι παράνομη δεδομένου ότι συμμετείχαν 10 μέλη από το προσωρινό ΔΣ της ΕΟΚ. Ξέχασαν όμως, να διαβάσουν το καταστατικό της ΕΟΚ, όπου στο άρθρο 12, παρ. 16, αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά: «Το Δ.Σ. έχει απαρτία, όταν παρίστανται έντεκα (11), τουλάχιστον, μέλη του, οι δε αποφάσεις του λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, εκτός και αν ορίζεται διαφορετικά στο Καταστατικό αυτό ή στο Νόμο. Σε περίπτωση ισοψηφίας, υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου».

Σας τους αφήνω στην κρίση σας. Θέλω να είστε πεπεισμένοι ότι θα εξακολουθήσω να εργάζομαι για την ενότητα, σεβόμενος απαρέγκλιτα την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών».

Ραντεβού Γιαννακόπουλου

Για ραντεβού στη 1 «στα γνωστά γραφεία» κάνει λόγο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μέσω ανάρτησής του στα social media.

Στο μήνυμά του, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει:

«Στοιχηματζή και αραχνούλα χωρίς ιστό, τόσο πολύ αγαπάτε το μπάσκετ που βάζετε αθλητές σύμβολα να ξεφτιλίζονται κάνοντας ντου και κακουργηματικές πράξεις;

Έχετε και τον καλκαπατσαβούρα να σας περνάει άρθρα ψέματα στο γαυρέτα.

Ραντεβού αύριο στη 1 στα γνωστά γραφεία.

Σηκωτοί θα φύγετε όλοι σας».

Δείτε το story του «DPG7000»:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα