Σάμος: “Κρανίου τόπος” το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης

Από τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας μετά από άγριες συμπλοκές Σύρων-Αφγανών (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κρανίου τόπος είναι η φράση που χαρακτηρίζει απόλυτα την κατάσταση του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Σάμου καθώς ένα μεγάλο του μέρος κάηκε το βράδυ της Δευτέρας από φωτιά που ξεκίνησε μετά από άγριες συμπλοκές Σύρων-Αφγανών.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν: δεκαπέντε σκηνές τύπου Λουξεμβούργου των 15 ατόμων έκαστη, εννέα σκηνές τύπου life shelter ολοσχερώς και δύο μερικώς, ένας οικίσκος WC και ένας οικίσκος μερικώς, δύο μικρά κτίσματα- αποθήκες (ισόγειες πέτρινες με κεραμοσκεπή) με τα υλικά που υπήρχαν εντός αυτών καθώς και όλα τα είδη ρουχισμού και είδη κλινοστρωμνής που υπήρχαν εντός των σκηνών.

Επίσης κάηκαν πεύκα και ελιές, έκτασης ενός στρέμματος. Επισημαίνεται ότι στα ανωτέρω καιόμενα καταλύματα υπήρχε ανεξακρίβωτος αριθμός φιαλών υγραερίου (γκαζάκια) και φιάλες των πέντε και δέκα kgr οι οποίες πολλές από αυτές απομακρύνθηκαν από τις φλεγόμενες εστίες.

Σε σύσκεψη των τοπικών Αρχών στο δημαρχείο της Σάμου αμέσως μετά το σβήσιμο της φωτιάς αποφασίστηκε να ζητηθεί από την κυβέρνηση η άμεση αποσυμφόρηση της Σάμου, αφού χιλιάδες αιτούντες άσυλο δεν έχουν σήμερα πού να μείνουν. Με απόφαση του δημάρχου Σάμου τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Φωτογραφίες: Samos Today

Διαβάστε επίσης