Σαν σήμερα έφυγε» ο αρχηγός της Φιορεντίνα Ντάβιντε Αστόρι

Η 4η Μαρτίου θα είναι πάντοτε μια «μαύρη» μέρα για την Φλωρεντία. Σαν σήμερα, πριν από δυο χρόνια, «έφυγε» αναπάντεχα από τη ζωή ο αιώνιος αρχηγός της Φιορεντίνα, Ντάβιντε Αστόρι, αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του και την κορούλα τους…

Σε ηλικία μόλις 31 ετών, προδομένος από την καρδιά του, ο Ντάβιντε Αστόρι, το ξημέρωμα της 4ης Μαρτίου του 2018, «έφυγε», έχοντας πέσει να κοιμηθεί στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η ομάδα του πριν από παιχνίδι με την Ουντινέζε.

Ο γιατρός της ομάδας ήταν εκείνος που βρέθηκε στο δωμάτιο του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή και διαπίστωσε τον θάνατό του, ενημερώνοντας τον – τότε κόουτς της ομάδας – Στέφανο Πιόλι και τους παίκτες για την κατάληξη του ποδοσφαιριστή…

«Φεύγοντας», άφησε πίσω του μια κορούλα 2 ετών και τη σύντροφό του. Η Φραντσέσκα Φιορέτι, όταν βρήκε δύναμη να μιλήσει για εκείνες τις μέρες που έπρεπε να φανεί δυνατή για το παιδί και για τον εαυτό της, είχε πει:

«Στις 5 Μαρτίου τη συνόδευσα στο σχολείο, πέρασα αμέσως μετά από το γραφείο του παιδικού ψυχολόγου: δεν έπρεπε να την αποσταθεροποιήσει ούτε το πιο τραγικό γεγονός. Η ηρεμία της εξαρτάται από τη δική μου ηρεμία, δεν πρέπει να με βλέπει λυπημένη: τα δάκρυά μας δεν είναι απελπισίας αλλά συγκίνησης. Ο Νταβίντε δεν πρέπει να γίνει ταμπού για το οποίο δεν πρέπει να μιλάμε, το κενό δεν πρέπει να μας καταπιεί. Στο πρώτο μας ταξίδι χωρίς τον Νταβίντε, την είδα κάποια στιγμή να χαμογελάει και σκέφτηκα πως κατάφερα να την κάνω να απολαύσει το ταξίδι…».

Το 13, θα είναι πάντοτε ο αριθμός του. Στη Φιορεντίνα θα φορούν πάντοτε το χρωματιστό περιβραχιόνιο για το οποίο… επαναστάτησαν κόντρα σε κανονισμούς και πρωτόκολλο για να τους επιτραπεί από τη Serie A. Ο Ντάβιντε Αστόρι θα είναι πάντοτε μαζί τους. Θα τον κουβαλούν μέσα τους. Αλλά και στην αγωνιστική τους στολή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα